Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев направи обстоен анализ на дербито с Лудогорец, спечелено от "армейците" с категоричното 4:1. Ето какво каза Гочето пред "Тема Спорт":

"ЦСКА мина като на парад през Лудогорец. Клишето, че разградчани вече са завоювали титлата преди това и са празнували, иска да обезцени това, което направиха червените. Истината е, че те изиграха много хубав мач, при това срещу съперник, който се бори, колкото можа. Гостите имаха желание да направят нещо повече и да не се стига до този резултат, но в този двубой ЦСКА бе много, много по-добър. Къде бяха силни армейците? Много хора си тежат на мястото в състава. Като започнем от централните защитници Матей и Кох, а след това минем през Вион, Тиаго, Варела, Кери. Какво да кажем за прекрасното изпълнение на Бисмарк Чарлс за втория гол - миришеше на класа. Лудогорец може да го боли, но трябва да признае голямото превъзходство на съперника.

ЦСКА при Пенев е радост за окото. Отборът прави все по-интересни неща. Още в предишния мач обърнах внимание, че Тиаго и Варела заедно на терена ще са кошмар за противниците. С тях червените имат голямо разнообразие в играта, интересните ходове извират. Смятам, че в ЦСКА всичко е в началото. Но по-важното е, че я има надеждата и настроението за следващата футболна година. Има я и амбицията върху това състояние да бъде надградено. Всичко говори само едно - че тимът вече до края ще е конкурент за титлата. Лудогорец няма място за успокоение, ако иска да продължи да става шампион. Дано и други тимове да се подобрят през лятото, за да имаме наистина интересно първенство и нивото на футбола ни да се развие. На 100 процента разградчани ги чака солидна конкуренция. ЦСКА на Любослав Пенев ясно се заяви в последните два мача с Лудогорец - и в реванша за купата, и в първенството. 10 години нивото на разградчани бе недостижимо, но сега армейците имат достатъчно аргументи. И ще вложат доста енергия, за да се преборят през следващия сезон. Случващото се е много позитивно, хубаво е да виждаме такива амбиции, които ще доведат до нови мерки - и организационни, и селекционни.

ЦСКА на Любо Пенев се доближава до историческия облик на армейците - да се играе разнообразен и скоростен футбол. Погледнете какво промени - изведе техниката на преден план. А където има техника - начин на контрол над топката, изграждане на атаките и техните завършвания, има и успехи. Към това веднага трябва да добавим статичните положения. В пореден мач се разписват и двамата централни защитници. Това дава разнообразие и ясни послания към другите отбори. Именно, че червените са много опасни при стандартните ситуации. Така съперниците наред с многото задачи, които трябва да гонят в дефанзивен план, трябва да се съобразяват и с включването на централните защитници Матей и Кох. Наред с тях има и отлични изпълнители на центрирания - Тиаго и Кери. Предстоят интересни ходове и на пазара. Много е важно ЦСКА да запази състава си. В този вид не му трябват много промени и попълнения. Докато не така стоят нещата при Лудогорец - там е назрял моментът да се търсят поне няколко нови изпълнители. Ако това състояния на тимовете се запази, то ЦСКА влиза в следващия сезон като фаворит.

В момента дългата скамейка на червените плаща дивиденти. Пенев държи играчите в тонус, като се възползва от равностойните изпълнители, с които разполага.

В заключителните двубои отборът е много свеж и агресивен. Погледнете само колко опции има треньорският щаб за флангови нападатели. Налице е взаимозаменяемост и за върха на атаката. Разнообразието от хора с качества е голямо. Червените имат и богатство в лицето на Тибо Вион, който е много универсален и дава разнообразни решения за няколко поста. Прави впечатление и израстването на Турицов. Всичко това води до представата, че този състав има сериозно бъдеще и е назрял моментът да постигне това, което приляга на марката ЦСКА".

Паметна победа №100 за ЦСКА в efbet Лига при Гриша Ганчев

Паметна победа №100 за ЦСКА в efbet Лига при Гриша Ганчев

С 4:1 над Лудогорец