Последният треньор, донесъл дубъл на ЦСКА през 1997 г. - Георги Василев, изрази оптимизъм за реванша срещу Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите след изненадващата загуба с 0:1 в София. Пред "Новспорт" Гочето анализира представянето на "армейците" на Националния стадион.

"ЦСКА срещна доста сериозен противник със свой стил и облик - физиката и скоростта бяха на преден план. "Червените" владееха повече топката, но си личеше, че основният проблем е създаването на голови ситуации срещу стабилни опоненти. И все пак игрово ЦСКА беше една крачка по-напред от Сейнт Патрикс, макар и да не създаде кой знае какви положения, но и пред собствената врата не допусна нещо опасно. Като за турнирен сблъсък 0:0 изглеждаше нелош резултат.

ЦСКА се подсилва, ако елиминира Сейнт Патрикс?

ЦСКА се подсилва, ако елиминира Сейнт Патрикс?

Ето подробности

Неприятното е, че на върха на коментарите остана грешката на Асен Дончев - момче, което се развива позитивно и сега ще трябва да се пребори и всичко да отшуми. Грешката си е грешка, липсва му и опит, но тя не е условие за генерални заключения. В Дончев има още много хляб и му желая да намери дух и характер, за да се пребори най-вече със себе си и да не му тежи.

Гарсес не успя да покаже головия си нюх, но "армейците" страдат от липсата на централен нападател каквато решаваща фигура имаха през последните години - за последно Кайседо. Не решиха засега въпроса с липсата му. Понарушена е цялостната стиковка - Йомов беше контузен дълго, Матей все още не е в познатата форма отпреди контузията, Иван Турицов не игра заради травма и десният фланг не беше толкова активен. Саша Илич все още налучква състава и има още много работа.

Все пак Василев вижда сили в 31-кратните шампиони за достигане на плейофа в ЛК. "Целта в реванша не е нереална - много често ЦСКА е правил обрати като гост. Не съм проследил статистиката, че българските отбори винаги отпадат след поражение вкъщи, но съм гледал "червените" да стават краен победител именно срещу отбори с англо-саксонски стил, оставяли са диря на Острова. Напълно реално е да успеят - при по-разумна игра, повече задържане на топката и флексибилитет пред вратата на ирландците плюс фигура, която да реализира евентуалните ситуации. Очаквам Сейнт Патрикс да тръгнат по-агресивно на собствен терен, ще искат да затвърдят аванса си и това ще е удобен момент за контраатака. ЦСКА разполага с бързи футболисти и може би ще имат повече пространства. Нужен ще е стабилен блок в защита - Кох вероятно ще се включи, дано и Турицов се възстанови. Саша Илич със сигурност ще гледа да укроти амбициите на противника и да използва бързината на своя страна. Видно е, че Назон и Бамба все още напипват пулса на отбора, а Линдсет показа самочувствие и загатна за възможностите си, заради които е взет, но е рано за оценки при тях", каза Гочето, който във вторник ще навърши 76.

Георги Василев не изключва двубоят на "Тала Стейдиъм" да влезе и в продължения. "От двете злини, да изберем по-малката - тоест минусът да се компенсира и ЦСКА да спечели в редовното време с поне един гол. А впоследствие и да продължи напред".

ЦСКА в яростна битка срещу историята

ЦСКА в яростна битка срещу историята

Ще влязат ли в ролята на пионери "армейците" в Дъблин в четвъртък?