Ръководството на ЦСКА ще наложи глоба на Зе Руи заради продължителното му отсъствие от лагера на тима. Португалецът бе пуснат да се прибере в родината си на 28 януари, заради смъртта на баща му.

Старши треньорът на „червените” Стойчо Младенов разреши халфът да тръгне веднага, като влезе в положението на футболиста, но искаше той да се върне не по-късно от 31 януари (четвъртък).

До снощи обаче Зе Руи продължаваше да отсъства от лагера на „армейците” в Аямонте, което вбеси наставника на лидера в родната „А” група. „Влязох му в положението, а той не удържа на думата си и закъсня доста. Заради постъпката си ще бъде глобен според вътрешния правилник”, споделил Стойчо пред част от спортно-техничаския щаб на отбора.

Зе Руи едва ли има оправдания, че е изпуснал полети, след като ЦСКА в момента се подготвя много близо до португалската граница. Халфът почти сигурно отпада от сметките на треньора за днешната контрола срещу Химки, която е в Уелва от 19,00 часа българско време.

Междувременно утре или най-късно вдругиден ще стане ясно в кой отбор ще продължи кариерата си Кирил Котев. Бившият халф на „червените” Светльо Петров пък е бил вариант за заместник на продадения в Мурсия Абдер Кабус, но Нефтчи (Азербайджан), който държи правата на играча, не е дал разрешение за преминаването му на „Армията”.