Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира пред колегите от вестник "Тема Спорт" назнамението на Люпко Петрович при "армейците". Сръбската легенда се води консултант в първия отбор на ЦСКА. Гочето анализира и представянето на тима в Стара Загора срещу опашкаря в класирането - Верея. 

"Най-интересна тема около ЦСКА вероятно е назначението на Люпко Петрович за консултант. Ще е любопитно да се проследи комуникацията между него и Ел Маестро. За да дойде Люпко, би трябвало да са се уточнили какви ще са им ролите. Щом е приет като вариант, значи има съгласуваност. В ЦСКА могат да се възползват от неговия опит и успешните години, които е имал.

Люпко Петрович ще следи изкъсо работата на Нестор ел Маестро през зимата

Люпко Петрович ще следи изкъсо работата на Нестор ел Маестро през зимата

Специалистът ще пътува с отбора за Испания, където ще се проведе подготвителният лагер на "червените"

В същото време това назначение е деликатно за Ел Маестро. И аз, подобно на Петрович, съм бил и в ЦСКА, и в Левски. Моята ситуация обаче беше различна, защото и в двата клуба бях треньор и носех спортно-техническата отговорност. Докато сега Петрович не е обвързан с резултатите и играта. Аз ако бях наставник, сигурно щях да си задавам някои въпроси... Нестор има самочувствие, а и е достатъчно умен, за да разбере процесите. Ще е любопитно как ще се развие партньорството между Ел Маестро и Петрович.

Победата на ЦСКА в Стара Загора беше трудна за гледане. Получи се слаб мач. А и тази среща по никакъв начин не може да е критерий за "червените". Единият отбор в лицето на Верея бе изцяло мотивиран да пречи, но получи и голови шансове заради поведението на ЦСКА. Ако Верея си бяха вкарали положението в началото, щеше да се получи по-интересна среща. ЦСКА спечели много чиновнически, действаше прекалено отпуснато.

Люпко Петрович се запозна с футболистите на ЦСКА

Люпко Петрович се запозна с футболистите на ЦСКА

Специалистът проведе и разговор с Нестор ел Маестро

Личеше си, че са подценили страшно много съперника. Като футболни детайли направи впечатление, че крайните защитници бяха доста активни, като се включваха често в атака, а един от вътрешните халфове се връщаше да покрива в отбрана. ЦСКА държеше контрола върху мача, но липсваха чистите положения с изключение на това на Мауридеш след почивката. Отборът направи отлична комбинация за гола, а Тиаго завърши майсторски. Индивидуално нямаше друг футболист, който да се е отличил.

ЦСКА още не е отпаднал от играта за титлата, но и не е напълно конкурентоспособен на Лудогорец. Около "Армията" витае разочарование и дори апатия заради второто място и това е напълно обяснимо. Отборът не печели в директните мачове и е логично да не е на върха. А и загубата от Славия още повече обърка нещата.

Напролет ЦСКА може да набере скорост, но дали няма да е твърде късно? Все пак съм убеден, че отборът ще запази минимум второто място. Левски не е нищо особено. Срещу Етър имаше нужда от помощ в края, за да не се издъни за пореден път", каза той.

Георги Иванов-Гонзо: Люпко Петрович нямаше нужда от работа в ЦСКА

Гонзо след назначението на Люпко Петрович в ЦСКА: Плюе си на авторитета!

"Изненадах се от решението му"