Георги Василев - шампион с Етър, Левски и ЦСКА, даде експертната си оценка за процесите в "червения" клуб. Ето какво заяви Гочето пред "Тема Спорт":

"Защитата на ЦСКА беше нестабилна и в контролата с Етър, и срещу Черно море, и сега срещу Ботев (Враца). Точно преди вечното дерби трябва да светне сигналната лампа. Срещу Ботев защитният блок на ЦСКА в общи линии си създаде сам проблемите. Очевиден е стремежът топката да се изнася чрез централните защитници, които обаче допуснаха доста неточности. Особено Чорбаджийски, който сбърка прекалено много подавания. Като цяло отбраната се пропукваше доста и стабилността от есента в тази зона се загуби. Схемата е променена на 4-1-4-1 и вероятно ще е необходимо известно време отборът да се напасне към новите изисквания. Да, при Ел Маестро ЦСКА не играеше атрактивно, но защитата беше надеждна. Сега обаче целият блок отзад е доста разклатен. За това има и обективни причини - натрупаха се доста контузии и изпълнителите по двата фланга са различни и се въртят постоянно. Но проблемът в отбраната е комплексен. Една грешка води до друга, което всява несигурност в отиграванията на цялата линия. Ако ЦСКА иска да е до последно в битката за титлата, трябва да покаже много по-стабилна игра в защита", коментира Василев.

Официално: Кристиано Джарета стана спортен директор на ЦСКА

Официално: Кристиано Джарета стана спортен директор на ЦСКА

Подписа договора си

"Що се отнася до проблема с изнасянето на топката, там може да се потърсят алтернативни решения чрез крайните защитници. Когато кълбото излиза от централните бранители, действията на отбора стават еднообразни и лесно предвидими, което води до грешки и контри. Добро впечатление срещу Ботев направиха халфовете Тиаго и Пинто, както и включването на Евандро отляво. Бразилецът беше енигма през есента, тъй като почти не получаваше шансове за изява, но сега игра доста добре. В няколко ситуации тръгваше много смело по фланга и създаваше големи проблеми. ЦСКА обаче си помисли твърде рано, че е спечелил мача, което доведе до отпускане в края на срещата. Твърде елементарно беше допуснат гола. Отборът не бива да се успокоява, когато има малко по-комфортен аванс. Друго нещо е непонятно - сериозният брой контузии в ЦСКА. Изминали са едва два кръга, а вече се натрупаха много травми. Обикновено такава епидемия настъпва към края на сезона с акумулирането на мачове, умора и натоварвания. Дали има умора в играчите, няма как да знаем отстрани. Като цяло е смешно да се говори за умора толкова рано в първенството. Не е изключено да са налице и външни фактори, които да създават напрежение в отбора. Да не говорим, че ЦСКА има стар психически проблем в големите мачове, добре познат от есента. Може направо да се говори за болест. Отборът не е достатъчно устойчив психически и това си проличава в дербитата. Сега идва точно сблъсък с Левски и ще е доста интересно да се проследи подходът на ЦСКА в тактически план. И двата отбора преживяха много сътресения по време на подготовката, настъпи смяна на треньорите, селекцията закъснява. Този мач винаги е бил пилонът на българския футбол и сега всички погледи ще са насочени към него. Двубоят в неделя ще даде най-добрия отчет за състоянието на ЦСКА и Левски. Отборът от "Армията" има да си връща за есента, а и е крайно време да спечели мач срещу големите тимове", добави Гочето.

Силните и слабите страни на Левски преди дербито с ЦСКА

Силните и слабите страни на Левски преди дербито с ЦСКА

Триото в атака и Николай Михайлов са козовете на Георги Дерменджиев