Бившият футболист, селекционер и директор в ЦСКА Георги Илиев говори пред Sportal.bg, за да внесе разяснение относно ситуацията с легендарния капитан на "армейците" Георги Димитров.

Пламен Марков стартира дарителска кампания в подкрепа на Георги Димитров-Джеки

Пламен Марков стартира дарителска кампания в подкрепа на Георги Димитров-Джеки

"Нека и сега да сме единни в този труден за него момент!"

Както е известно, големият Джеки се възстановява от тежка операция във Франция, като преди няколко дни славният бранител сподели пред нашата медия, че му остават три процедури от лечението. Днес шефът на ЦСКА Пламен Марков, който също е част от златния отбор на "червените" от началото на 80-те години, инициира дарителска кампания в помощ на Джеки. "Има нужда от допълнителни средства, за да завърши пълния цикъл от своете лечение", обяви Марков.

Георги Илиев-Майкъла обаче е на друго мнение:

"Говорят се всякакви глупости! Остават три процедури, всичко е оправено. Операцията я пое собственикът на "Софиямед" Мишо Тиков. Става дума за голяма сума. Самата операция на Джеки, която е много тежка, я направи д-р Сашо Цветанов, който е много сериозно момче и голям цесекар.

Парите дойдоха от БФС чрез Емил Костадинов и от здравната каса, където помогна Дечо Дечев. Емо Костадинов беше единственият от футболните хора, които потърсих, който взе нещата присърце и реагира.

Говорих с трима от ръководството на ЦСКА и ми казаха: "Ние на предатели пари не даваме и не помагаме". Това им беше отговорът! БФС пое всичко, което трябва.

Помогна много и нашият съотборник Никола Велков от Велико Търново, който заведе Джеки с личния си автомобил във Франция. Това са хората, които помогнахме на Джеки. Друг не реагира, друг не даде стотинка!

Говорих с Животното и Кюстендилеца, казаха, че ще помогнат с каквото могат. Ръководството на ЦСКА обаче отказа. Разговарял съм с премиера и със здравния министър Кирил Ананиев, казаха ми, че ако имаме нужда от някаква допълнителна помощ, са готови да окажат съдействие", заяви Майкъла пред Sportal.bg.