Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов сподели пред ТОПСПОРТ позицията си след състоялото се обсъждане на перспективите за нов стадион в рамките на "Българска армия".

Ето неговото мнение:

"Обявената дискусия за "Армията" според статута и нормативната уредба, засягащи Борисовата градина, красноречиво открои появата на хора, които продължават необявената от три десетилетия война срещу ЦСКА. Поради отвращение от тези персони няма да им споменавам имената, но не се съмнявам в това, че "червената" спортна общност добре ги е запомнила.

За разлика от своите предшественици, те не купуват съдии и съперници, не изпращат мутри срещу "армейските" футболисти, а действат мазно и перфидно, спекулирайки с еко-директиви, обществен интерес и други дежурни "ценности" от репертоара на "Зелената мафия" и джендър-идеологията. А най-важното е, че изпълзелите от нищото пишман "активисти", вероятно на грантова хранилка, превърнаха дискусията в откровена провокация срещу най-авторитетната футболна и спортна институция на България.

Искат градски референдум за "Българска армия"

Искат градски референдум за "Българска армия"

В дискусията се включиха много запалянковци на ЦСКА, които са "за" построяването на ново съоръжение на мястото на сегашното

Достатъчно е да се върнем към някои от "аргументите" им... Например - ЦСКА трябвало да напусне Борисовата градина и да се премести в ... "Люлин", тъй като присъствието на "армейския" клуб в Парка ощетявало ... Левски и Славия, които не могли да тренират там?!? Само този бисер на абсурда да беше, вече е ясно, че си имаме работа с пълни лаици. Кой, кого и как ощетява? Нима задъханите "радетели за справедливост" не са чували за скандал №1 в нашия спорт от четвърт век насам? За подарения "безсрочно и безвъзмездно" през 1997 г. комплекс на МВР в Подуяне на "сините" частни фирми? Или за странната приватизация на огромната база на Строителни войски в "Овча купел" в полза на най-стария столичен клуб? Докато в същото време ЦСКА единствен у нас плаща за своя исторически дом.

Да прибавям ли в сметката на двойния стандарт фактите около "Червено знаме" и басейн "Спартак", влизащи под същия знаменател? А дали "активистите" знаят, че столичните данъкоплатци са ощетени с милиони заради "обществената издръжка" на някои от "сините" клубове на "Герена" и край Южния парк? И още - един от най-арогантните изразители на генетичния комплекс и отровната злоба срещу ЦСКА праща "червените" в "Люлин" с "аргумента", че Борисовата градина не трябвало да бъде свърталище на агитки?! Този клоун очевидно не е информиран, за разлика от мнозинството сънародници, че именно огромният ЖК "София-запад" е Меката на футболната нарко-групировка, печално известна у нас и зад граница...

И още - общоградски референдум за "Армията"? А, бе, тия за какви ни вземат? Искат допитване по един казус, регулиран достатъчно ясно от съответната нормативна уредба, на фона на жестоките проблеми на София. Най-мръсната столица в Европа, където газим в дебел прах по разбитите улици, а контейнерите с боклук стоят неизвозени с дни, разхвърляни по земята като в забравено от бога гето в Индия... Но, на кого му пука, по-важно е да се води хибридната, тоест многовекторната война срещу ЦСКА. Без значение, че от "Армията" изрично и неведнъж заявиха, че при изграждането на новия стадион няма да пострада нито едно дърво от еко-системата, а строежът няма да излезе нито сантиметър извън съществуващите граници на обекта.

Адвокатът на ЦСКА: Реконструкция на стадиона е позволена

Адвокатът на ЦСКА: Реконструкция на стадиона е позволена

Дълъг е процесът, който трябва да изминем, коментира Станислав Трендафилов

Очевидно за "моралистите" без капка морал няма значение и това, че най-авторитетният български клуб не търси нито стотинка от държавата за стадиона, който си остава публично достояние. За разлика от "ощетените", хленчещи непрекъснато за пари от данъкоплатците. А след като "общественият интерес" се разтяга като дъвка, ще отбележа, че ако "Армията" не бъде модернизирана в най-скоро време, нищо чудно тази Обетована земя на спорта да се превърне в "сива зона", подобно на близките "Дружба", Колодрума, Летния театър, Къпалнята и т.н. "Люлин" е друга тема за г-жа Фандъкова и столичната управа, но защо в Борисовата градина да няма най-сетне един европейски, мулти-социален център за футбол и не само, за семеен отдих и емоционално презареждане на млади и стари?

Няма смисъл да продължавам с абсурда, нонсенса и конфликта на интереси, извиращи от заявените позиции на агитката анти-ЦСКА при обсъждането на така наречения Устройствен план. Тези вредители свалиха маските, когато един от тях се изцепи, че държавата не трябвало да работи с ... Гриша Ганчев?!

Така значи - няма лошо да се правят многомилионни подаръци за сметка на данъкоплатците на "заплахата за националната сигурност" Майкъл Чорни, но най-големият меценат и покровител на българския спорт от години им боде очите? Не се съмнявам, че "червената общност" ще даде адекватен отпор на тези хора в социалните мрежи. Ако се наложи ще излезе и на цивилизован граждански протест на улицата. На първо време обаче е необходима критична маса привърженици на стадиона, които да изразят гръмогласно несъгласието си с двойния стандарт по модела "Държавата - майчица за едни и мащеха за други".