Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов сподели пред ТОПСПОРТ своята гледна точка по повод перипетиите около реконструкцията на стадион "Българска армия":

"Не съм щастлив от това заключение, но за кой ли път се убеждавам в правотата на моята теза от три десетилетия насам за държавно-политическата репресия срещу ЦСКА. Тази позиция ми донесе много проблеми и изпитания, дори някои по-меки съмишленици ме обвиняваха в прекалена политизация и ескалация, но за съжаление животът потвърди на хиляда процента принципната оценка за хибридната война срещу великия армейски клуб. Времето безмилостно тече, поколенията се сменят, но историческите комплекси остават и затова и до днес наследниците на предишните реваншисти сънуват винаги пресните кошмари от червените епопеи срещу Аякс и Ливърпул, четворката върху гърба на Христо Стоичков и т.н. чак до Базел и Пилзен...

За ЦСКА, "Армията" и страната на безумията

За ЦСКА, "Армията" и страната на безумията

Поредният саботаж срещу червените е доказателство, че в България общественият интерес никога няма да е от значение

Има ли наивници, които вярват, че комедиантът от "Красно село" не е подставено лице на партията анти-ЦСКА в различните й разцветки и превъплъщения по етажите на Властта? Как ви се струва един дребен квартален функционер да рискува личното си пространство и спокойствие без стимул и гаранции свише? Ами, че нали сектор "Г" веднъж да скочи срещу него и "героят" прав ще се нас*ре. Нито за миг не се съмнявам, че саботажът и провокацията са планирани на друго място, а изпълнителят е просто измекяр на повикване.

Очевидно както винаги става въпрос за мръсна политическа поръчка, една от поредицата, достигнала апотеоз с отнемането на лиценза за Шампионската лига през 2008-ма и абсурдния "фалит" през 2015-та заради дребни пари в сравнение с дълговете на Подуяне. Да, ама отборът на всички власти има неформален спонсор в лицето на ... НАП, чието лого отдавна би трябвало да се мъдри на сините екипи...

И тъй като стигаме до политика, червената общност трябва да реагира политически. А какъв по-добър повод от предстоящите местни избори, на които привържениците на 31-кратните шампиони са длъжни да вдигнат червен картон на душманите, саботьорите и провокаторите.

При съвременните информационни ресурси не е никакъв проблем да се разбере от какво котило произлиза подизпълнителят от "Красно село", кой го е издигнал, кой стои зад него и т.н. Оттук логиката налага тотален бойкот на свързаната с този тип партия, организация или коалиция. Не само в София, а по веригата в цялата страна. Нито един "червен" глас за пасмината, излъчила индивида без ден трудов стаж според публикации в медиите. Политическата мафия разбира само, ако й бръкнеш в торбата с бюлетините, които за нея имат стойността на финикийски знаци. А електоралният потенциал на армейската общност е огромен и може да преобърне всеки вот.

Човек на Веселинов масово пуска сигнали в полицията срещу фенове на ЦСКА

Човек на Веселинов масово пуска сигнали в полицията срещу фенове на ЦСКА

Вижте подробности

За другото не се съмнявам. Както винаги червената общност ще защити с телата и сърцата си своята светиня от "Армията". Така както бе при опитите за ликвидация на ЦСКА в началото на 90-те и по-нататък, при търга за емблемата и активите на клуба и въобще във всеки драматичен момент от битието на "убиеца на евро-шампиони". Тази битка не спира вече три десетилетия и ще продължи докато негодниците не мирясат веднъж завинаги. Няма да е лесно, но е неизбежно, защото доброто все някога побеждава. А за да се случи по-бързо е необходима решителна гражданска активност по всички фронтове, виртуални и реални. На стадиона и извън него. В рамките на закона, но безкомпромисно. Още от този петък..."