Добрата новина за ЦСКА е, че през този сезон голмайсторите и асистиращите футболисти на отбора са много. Ротациите на треньора Саша Илич също помагат това да бъде факт.

Лидери при реализаторите са отписаните бързо от Стойчо Младенов Маурисио Гарсес и Браян Морено. Първият е с 6 гола - 5 за първенство и един в Европа, а вторият с 3, всичките в шампионата. С по две попадения са Дюкенс Назон - по едно в двата турнира и Иван Турицов - също по едно у нас и в Лига на конференциите. Двата гола на юношата на ЦСКА са от дузпи. С по едно попадение до момента се отчетоха Асен Дончев, Юрген Матей, Георги Йомов и Лазар Туфегджич. Така голмайсторите на отбора до днес са общо 8.

Подавачите за голове са 7, а лидер с 3 асистенции е сърбинът Туфегджич. Той дели първото място с Тибо Вион. По два голови паса имат Маурисио Гарсес и Станислав Шопов. Юрген Матей, Мено Кох и Брадли де Нойер са с по една асистенция.

ЦСКА записа общо 6 "сухи мрежи" - по 3 за първенство и в Лига на конференциите, допусна само 3 гола във всичките си мачове до момента, два от които от дузпи. "Армейците" спечелиха 2 дузпи - по една в двата турнира. Турицов ги реализира.

Божинов с послание към Саша Илич

Божинов с послание към Саша Илич

Отправи го на английски език