Маурисио Гарсе от ЦСКА беше избран за трети път за играч на кръга в efbet Лига. Той стана №1 за 31 кръг, когато вкара първия гол за победата с 2:0 над Черно море в Пазарджик. Бразилецът получи 7 от 19 гласа.

Ето какво каза той при награждаването си:

"Много съм щастлив, че съм отново тук. Това е плодът на моя труд, както и на отбора. Искам да бъде тук, колкото пъти заслужавам с моята игра. Има и други състезатели, които се борят на това място винаги.

Снимка 620525

Източник: startphoto.bg

Имаме много добро настроение. Щастливи сме с постигнатите резултати. Имаме много доверие в способностите си. Отиваме за победа срещу ФК ЦСКА 1948. За да бъдем шампиони, трябва да печелим всички мачове и да се борим в тях. Ако играем, както тренираме, можем да спечелим първенството. Не очаквахме Лудогорец да загуби точки срещу ФК ЦСКА 1948, но сме щастливи.

Не обичам да говоря за съдийството. Винаги искам да свърша моята работа на терена.

Имал съм и други треньори, които правят ротации, както Саша Илич, това е важно за ритъма на футболистите, да са физически добре и да осъзнават това, което правят. За нас е важно той да бъде всеки мач на линията, винаги ни дава наставленията и ни казва какво да правим. Много е важен за нас. Винаги допуснатите грешки ги коригира на почивката и ни казва как трябва да започнем второто полувреме.

За нас феновете са много важни, имаме голяма нужда от тях. Всеки мач да ни подкрепят и резултатите ще дойдат.

Мачът с Левски ще бъде много важен, както всички други. Не можем да губим дербито. Този път вярвам, че ще излезем победители, за да затвърдим титлата. Много трудно се играе срещу тях. Трябва да сме по-мотивирани от тях, защото сме на първо място и трябва да сложим в главите си, че трябва да победим. Само победа.

Снимка 620526

Източник: startphoto.bg

Бил съм шампион и на други места, но ще е по-различно да спечеля титла извън Бразилия и горя от желание за нея. Горя за тези два последни мача. Няма да сме скромни. Отиваме да се борим, няма да променяме нищо. Треньорът като ни каже да играем просто, така ще играем.

Винаги нося Господ в себе си. На всеки мач и да вкарвам, и да не вкарвам, му благодаря. Надявам се в тези два предстоящи мача да му се отплатя с голове. Ще ми даде силата и аз трябва да отбелязвам на терена.

Мачът срещу Лудогорец беше много важен. Излязохме с много важна точка и имам вяра, че ще спечелим срещу ФК ЦСКА 1948. Трябва само да мислиш за победа".