Сезонът се поднови и след близо две седмици пауза ЦСКА отново постигна победа. "Армейците" се наложиха с 2:1 срещу състава на Арда, но както и в предния мач - успехът не дойде никак лесно.

Стойчо Младенов бе направил няколко промени в състава, но те бяха логични и обосновани. Юга и Турицов висяха с картони и наставникът призна, че е искал да ги запази за важния мач с Лудогорец.

Двубоят започна и ЦСКА допусна гол от съблекалнята. Корнер, заучено положение и 0:1. Последваха кошмарни минути пред вратата на Густаво Бусато. Всеки корнер беше голова опасност, всяко центриране внасяше смут, отборът от Кърджали пробиваше отвсякъде, стреляше към вратата и бе натикал ЦСКА в неговото поле. И всичко това се случваше на стадион "Българска армия", в дома на "червените".

Снимка 554211

Източник: LAP.bg

Спорно е дали ЦСКА влезе отпуснато в мача или самият ранен гол стъписа играчите в червено, но около 20 минути отборът просто не беше на себе си. Може би Арда също успя да изненада по някакъв начин. Винаги е много неприятно да играеш срещу отбор с нов треньор. Футболистите се опитват да се докажат пред новия наставник, а и Славко Матич бе сменил тактиката на отбора. Така че предпоставки за тези кошмарни минути не липсват.

След 20-та минута вече се видя, че ЦСКА стана доста по-агресивен отбор. "Червените" започнаха да печелят почти всички единоборства, започнаха да си подават, успяха да се изнесат в по-предни позиции и създадоха няколко добри положения, при едно от които Караджов със сетни усилия спаси удар на Кайседо и топката се отби от гредата.

Снимка 554229

Източник: LAP.bg

Второто полувреме пък си беше изцяло за по-добрият отбор, а именно този на домакините. В рамките на само 90 минути...ЦСКА изживя един футболен катарзис. Стойчо Младенов направи две корекции на почивката и това несъмнено даде нужния резултат. Амос Юга и Варела превзеха центъра и връзките с крилата вече се получаваха доста по-успешно. Йомов направи няколко перфектни пробива, всеки от които завършваше с опасност пред вратата на гостите в този двубой.

В крайна сметка логичното се случи и ЦСКА успя да обърне развоя на мача в своя полза. Днес се получи, но в друг ден и срещу друг съперник може и да не стане. Това беше мач, в който ЦСКА сам си усложни живота и изпили нервите на своите привърженици до краен предел. Щеше да е изключително неприятно за "червените" да се препънат още в началото на предстоящата тежка серия от мачове и буквално да обезсмислят битката за титлата.

Снимка 554241

Източник: LAP.bg

В навечерието на поредния европейски мач и предстоящия сблъсък с Лудогорец, ЦСКА не успя да убеди, че е подготвен за тези препятствия. Все пак има и положителни неща, а най-хубавото естествено е, че отборът показа характер и си взе трите точки. Другото има време да се коригира.

И накрая ще засегна темата за Варела при смяната му. Аржентинецът се появи на почивката и бе заменен в 89-а минута. Той явно реши, че го сменят защото не се е справил добре и красноречиво демонстрира, че не е съгласен с треньорското решение. Не се случва за първи път футболист да влезе и да бъде заменен след това. Това си беше чисто тактическа смяна, а Стойчо Младенов просто искаше да засили дефанзивния вал на отбора.

Варела си свърши работата перфектно и не разбирам защо реагира така. Все пак смяната е в последната минута. Обратът е налице и просто излизаш, обираш аплодисментите, получаваш поздравления от треньорите и точка. Никой не може да демонстрира такова поведение пред институцията треньор на ЦСКА...независимо кой е той. Но разбирам, че такива неща се случват, под влияние на емоции всеки може да си изпусне нервите, а в този мач такива определено не липсваха. Убеден съм, че той ще разбере грешката си и това повече няма да се повтори.