ЦСКА представи титулярната си фланелка за сезон 2024/2025 г., като кампанията за нея е под надслов "Не просто екип, а кауза".

Каузата е следната: 5% от печалбата от продажбата на всяка титулярна фланелка на "армейците" ще отиват за дейности на Фондация ЦСКА!

ЦСКА иска да привлече още петима нови

ЦСКА иска да привлече още петима нови

"Червените" ще търсят двама нападатели, две крила и ляв бек

Но какво е Фондация ЦСКА?

Фондацията има собствен уебсайт, където организацията е представена по следния начин:

"Водени от вярата, че футболът е сила, която следва бъде използвана правилно и че ЦСКА е повече от отбор, през годините участвахме и организирахме самостоятелно редица социално отговорни и благотворителни кампании. Отзивчивостта ви стопляше сърцата ни, а отзвукът ни караше да продължаваме да вярваме, че всяко усилие да направим добро си струва.

Време е да преминем на следващото ниво, основавайки фондация ЦСКА. Благодарение на тази изцяло благотворителна организацията ще можем да обединим усилия, да канализираме средствата и да помагаме дългосрочно и краткосрочно на още повече каузи и хора в нужда. Така ще имаме възможността да оставим своята "армейска" следа по пътя на добротворчеството.

Нашата мисия е да даряваме надежда чрез силата на футболния феномен ЦСКА.

Фондацията ще се ангажира с помощ в три направления: "Здраве и тонус", "Обучение и развитие", "Социална дейност". Ще помагаме както чрез активности, организирани от клуба като рехабилитации, спорт за деца и стипендии, така и чрез директно предоставяне на целеви средства към подбрани от нас благотворителни фондации. Всеки лев ще бъде отчитан на регулярна база, а каузите и хората, с които се ангажираме може да намерите в секцията на отделните направления.

За да функционира фондация ЦСКА в дългосрочен план, имаме нужда от вас. Може да направите дарение еднокоратно, на месечен или седмичен абонамент. Изберете каузата, която чувствате за своя и помогнете на човек в нужда. Нека заедно дарим надежда".

Дейностите на Фондация ЦСКА!

Тъй като Фондация ЦСКА не упражнява дейност от дълго време, то и все още се занимава с малък брой инициативи.

Бивш защитник на ЦСКА остана без отбор

Бивш защитник на ЦСКА остана без отбор

След като разтрогна с Вейле

Първата е, че Фондацията дава Стипендия ЦСКА, която могат да получават ученици и студенти, като за нея има определени изисквания, а сумата от стипендията е предвидена за подпомагането на избраните ученици или студенти за цялата учебна година под формата на ваучери за храна, книги/учебници/помагала и транспорт, както и педагогическа помощ за насочване към правилната сфера на развитие.

Освен това, Фондация ЦСКА започна партньорство с Фондация "За Нашите Деца", която се занимава с осигуряването на бъдеще за децата на България, които са в неравностойно положение или се намират в нужда или в беда.

Най-новата благотворителна дейност, организирана от Фондация ЦСКА, е сключването на дългосрочно партньорство с най-голямата доброволческа кухня в България - тази към храм "Св. Пророк Илия". Във връзка с това партньорство, от ЦСКА ще могат да помагат както с парични средства на кухнята, така и изпращайки деца от школата на клуба да помагат в нея.

Очакванията са в бъдеще Фондация ЦСКА да се включи в още благотворителни инициативи, като организацията събира финансиране от дарения чрез своя уебсайт, както и чрез 5-те % печалба от продажбите на всяка титулярна фланелка на ЦСКА за сезон 2024/2025 г.

Стойко Сакалиев отново ще къса мрежи

Стойко Сакалиев отново ще къса мрежи

Администраторът на ЦСКА отново на терена