Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов призова да се даде време на Георги Иванов - Гонзо, който беше избран за президент на БФС, за да покаже как ще работи.

Според него обаче професионалните клубове трябва да имат повече гласове по време на изборен Конгрес.

"Както казах сутринта - надявам се новият президент още от утре да започне да работи за доброто на българския футбол. Не знам за такова нещо гласуването да е било между "сини" и "червени". Днес се гласува за българския футбол.

Според мен мина Конгресът съвсем нормално. Не е имало напрежение. Не виждам нещо нередно да е имало.

За мен най-важното е президентът да започне работа с екипа си, да се работи отговорно, да бъдат отдадени на работата си и да работят почтено за българския футбол. Нека му дадем възможност и време на Георги Иванов да работи. Президент е от днес. Аз лично очаквах да има балотаж.

Щом Бербатов е загубил, значи е допуснал грешки някъде. Не съм толкова тясно запознат с кампаниите. Хората са си направили своя избор, няма как да коментираме всеки вот и избора на всеки човек.

Явно клубовете са доволни от досегашното управление. Трябва да има промяна в управлението на БФС и мисля, че ще има такава промяна.

Според мен, без да искам да обиждам никой клуб, начинът на избор на президент е абсурден. Моето мнение е, че професионалните клубове трябва да имат повече гласове. Всички работят за футбола, но равнопоставеността не е както трябва.

Тази дискусия според мен се води отдавна. Не съм го измислил сега. Трябва да се реши този проблем. Всичко ще се види вследствие на работата, която трябва да започне още от утре.

Моето лично мнение е, че хора от предишния Изпълком не трябва да са в новия, но изборът си е на президента на БФС", каза още Филипов.

Гонзо представи Изпълкома, с който ще работи

Гонзо представи Изпълкома, с който ще работи

Иванов оповести 13 имена, като сред тях иска да има един човек от екипа на Димитър Бербатов.