Вчера имаше среща между бизнесмена Цветомир Найденов и фенове на ЦСКА. Тя е била организирана от лидера на Сектор "Г" Иван Велчев-Кюстендилеца. Идеята е да няма два отбора с името ЦСКА в Първа лига. Братът на Цветомир - Боян, също е бил там.

ТОПСПОРТ разполага с аудиозапис от срещата. Той е с продължителност над 100 минути. Сега публикуваме третите 20 от тях (със съкращения).

Фен: Може на някой да му се случи нещо на "Армията", примерно от тези акционери. Ние на може да сме бодигардове на всеки.

Фен: Не бе, това е несериозно да си го говорим, че някой ще бие някого. Това е несериозно.

Цветомир Найденов: Трябва да се намери схема да бъде едно ЦСКА, но феновете да се обединят. Елате тук тези дето сте, платете членски внос и вижте как се управлява.

Кюстендилеца: Не мога да си го позволя това аз. Много добре знаеш, че ще има двубой. Недей, пак ще стигнем до някакви там...

Никола Дърпатов: Това с акционерите може да го направиш със 100 човека, ама къде са 10 000?

Цветомир Найденов: Като са 10 000, събираме ги в "Арена Армеец". Има урни - гласувай за Росен, за теб, за теб, за Цецо. Или по-скоро Гришата. Защото трябва да са заможни хора, да осигурят финансиране. Ето, вижте какво става в Левски - Тити излиза, реве и продават билети.

Снимка 241524

Източник: LAP.bg

Фен: Иван Ангелов им купи 1200 билета. А той си е наш фен. Болен.

Кюстендилеца: Няма как да стане. Отиваме при Гриша Ганчев и искаме акциите. Той ни ги дава и ни казва: Оправяйте се! И? Ние какво правим?

Фен: Ние сме в такова нагъзено положение, че никой от нас няма финансова възможност.

Фен: Наистина е необходимо да имаме ветрило от хора - 100, 1000, 10 000, 100 000, които да дават по 10, 20, 50, 100 лева.

Цветомир Найденов: Това ще спаси ЦСКА от това един да дава и в дадеп момент да стане "ааа, ние дължим 12 милиона на НАП", "ааа, ние дължим 15 милиона на футболисти". И какво става? Фалираме! Ако ЦСКА беше на феновете, тогава щяха да гръмнат две аларми. Защото две годишни събрания са задължителни. Как президентът ще допусне неговият клуб да задлъжнее към НАП? Ако аз допусна Гъонов или друг да задлъжнее, ми те ще го изядат Пожарната и другите.

Никола Дърпатов: Мислиш ли, че ако не му превеждаш Х пари всеки месец, Гъонов нямаше да е задлъжнял и на НАП, и на футболисти?

Росен Петров: Цецо, супер! Вече 4 години бачкаш по тази схема и си подготвен.

Цветомир Найденов: Трябва да биеш Лудогорец по бюджет ли? Щом не можеш да биеш първия по бюджет, трябва да направиш по-добър модел, за да го победиш. Защото това са 40 мача. Ние знаете ли какво успяхме да направим? Да станем първи от Четвърта лига. Никой не го е правил. Трудно е, ако играеш честно. Ако играеш по схемите на конкурентите ни, е ясно.

Фен: Още по-лесно ще е сега, когато си дойдеш. Защото имаш опита, не си лаик. Имаш схема и знаеш как трябва да се получат нещата.

Цветомир Найденов: Само че ЦСКА трябва да бъде на феновете.

Фен: Добре де, хубаво. Но, за да се случи, трябва време и бачкане.

Никола Дърпатов: И всички заставаме зад тази идея.

Цветомир Найденов: Феновете не могат да издържат отбор, но могат да бъдат собственици на отбор. Те могат да изберат президент, който ще организира така, че да има спонсори, рекламодатели, по-голяма посещаемост. Да се направи поне някакъв ремонт на стадиона. Като има мандат за 4-5 години, ще прокара модел, който върви.

Фен: Ако искаме да сме голям клуб, трябва нов стадион. Да влагаш 7-8 милиона в този кенеф, който тотално си е изпял песента...

Цветомир Найденов: Този стадион може да бъде изметен. Поне да се махне тревата, да бъдат подстригани дърветата. Може табло ново.

Фен: Добре де, нали е изметено? Тревата е окосена и изметена.

Снимка 246066

Източник: WMG

Росен Петров: Ако има два ЦСКА, нито един няма да има стадион.

Цветомир Найденов: Добре, ние не искаме собственост във футболен отбор. Не искаме в каквито и да е спортни отбори. Не ми трябва да съм 51% собственик или 30.

Росен Петров: Въпросът е, че ние нямаме това време.

Цветомир Найденов: Виж, Росене, никога не е късно да хванеш влака за Пловдив и да стигнеш Пловдив. Като не го хванеш - няма да стигнеш Пловдив. Винаги може да се направи пътека, за да се върви по този път.

Росен Петров: Аз не съм тръгнал за Пловдив. Ако ти седиш в Требич, аз седя в Борисовата градина. Как ще дойдеш като фен на 1948 да гледаш мача от "Б" сектор на "Армията"?

Цветомир Найденов: Ама къде ще се играе този мач? Как ще се играе на "Армията"?

Росен Петров: Ще ти е приятно ли да гледаш разделената ни публика?

Цветомир Найденов: Не ми е приятно въобще, дори да ги говорим тези неща. Ние сме си цесекари. Едните от нас тръгнаха по бързия път - смяната на името на Литекс и Първа лига.

Фен: Кое му беше бързото? Че ни поканиха служебно в "А" група? Играхме си във "В", щяхме и в "Б". Това че БФС направи номер и ни покани...

Цветомир Найденов: Божков имитираше, че ще спасява, а Гришата искаше да фалира. Дайте да си говорим едно към едно. Божков и мен ме излъга, че иска да оздравява. Аз до последно му вярвах, че този иска да оздравява това...

Феновете: Не е искал Гришата да фалира ЦСКА. Не дойде с това намерение в началото. Той се бореше и искаше.

Цветомир Найденов: На Божков не му се оздравяваше, а Ганчев не искаше да плаща дългове.

Фен: Той изхарчи едни 8 милиона за емблема, вие изхарчихте много пари. Защо не ги дадохте тогава за дълговете на ЦСКА?

Срещата между Найденов и феновете на ЦСКА (част II): За Ганчев, акциите, има ли задължения и... "свинщината с Литекс"

Срещата между Найденов и феновете на ЦСКА (част II): За Ганчев, акциите, има ли задължения и... "свинщината с Литекс"

Вижте какво още си казаха Цветомир и ултрасите