Фенове на ЦСКА от "Фейсбук" групата "Истина и честност" излязоха с коментар преди утрешния сблъсък. В него те напомнят, че идентичността на клуба е безспорна от близо три години, а важните теми пред "армейците" са съвсем други: построяването на нов стадион, демонтаж на статуквото в БФС и поддържането на висока спортна форма. Призовава се привържениците да не се поддават на евтини провокации и да подкрепят отбора си силно и дисциплинирано както на терена, така и извън него.

Ето какво пишат (без редакторска намеса):

"Армейци!

След дългогодишна борба срещу последиците от недалновидното управление на ЦСКА на 30.09.2019 с постановление за възлагане на Софийски градски съд дружеството "Ред Енимълс" ЕООД придоби собствеността върху вещите и имуществените права на ПФК ЦСКА АД. С този акт беше изпълнено единственото условие на армейските фенове, касаещо спортната идентичност на клуба. С допълващо значение са и актовете на FIFA, които потвърждават приемствеността.

Едно е сигурно. На тази дата спортната идентичност на ЦСКА беше окончателно стабилизирана.

От това следва:

- без значение са публичните декларации, изяви и домогвания по адрес на спортната идентичност на ЦСКА от собственици, спонсори, управители, служители и футболисти на други футболни клубове, на други спортни или обществени организации, на цели медии, на отделни журналисти или анализатори;

- без значение за спортната идентичност на ЦСКА са резултатите от конкретна футболна среща;

- без значение за спортната идентичност на ЦСКА е крайното класиране в първенството.

В същото време всички армейци е добре да си дават сметка, че трябва да възпитават в себе си стратегическо и институционално мислене, каквото подхожда на българския колос ЦСКА. А не да се поддават на безпочвените провокации на комплексирани парвенюта, с които болните времена, в които живеем, непрестанно ни затрупват.

Червеният фен е длъжен да адаптира поведението си към изключително неблагоприятната към днешна дата административно-политическа обстановка и да отговори подобаващо на всички враждебни външни фактори с цялата любов и дисциплина, на които е способен, за да защити цветовете на клуба, без да му вреди. Умната подкрепа се състои в ясното разбиране на трите стратегически приоритета на ЦСКА:

- модернизиране на материалните условия на стадион "Българска армия" и на тренировъчната база в Панчарево;

- поддържане на висока спортна форма на представителния отбор;

- демонтаж на статуквото в БФС или прекратяването и учредяване на нова национална футболна федерация.

Иван Турицов: Утре ще покажем, че фенове и отбор сме едно цяло

Иван Турицов: Утре ще покажем, че фенове и отбор сме едно цяло

Националът даде специално изявление пред клубната медия на ЦСКА

С оглед горното:

- от значение за ЦСКА е силната подкрепа на трибуните във всичките ни мачове;

- от значение за ЦСКА е спазването на дисциплина по трибуните и около стадиона в дните на мачовете, така че да не бъдат давани никакви поводи за тежки наказания срещу клуба ни;

- от значение за ЦСКА е общественият натиск за модернизирането на базите на ЦСКА и демонтажа на статуквото в БФС;

- от значение за ЦСКА е купуването на абонаментни карти, билети и официални фен артикули.

Давайки си сметка за стратегическите интереси на ЦСКА, ще успяваме да насочваме усилията и емоциите си там, където те ще бъдат наистина полезни, а не там, където искат да ги насочат зложелателите ни.

Само ЦСКА!"