Бразилският защитник на ЦСКА Фелипе Машадо се стреми да си върши съвестно работата и да помага на шампионите по пътя към втора поредна титла. След победата над Миньор в Перник той се съгласи да отговори на въпросите на „Меридиан Мач". Интересното е, че бразилецът го направи на доста добър български, макар да е у нас по-малко от две години.

- Фелипе, във втори пореден мач изпитвате сериозни затруднения, но въпреки това печелите. На какво го отдаваш?
- Да, трудно победихме Миньор (Перник), но важното е, че взехме трите точки. Не във всеки мач може да се играе добре. Едва ли има такъв отбор, който да го прави постоянно.

- Докога ще продължи серията на ЦСКА от пролетния дял?
- Хубаво е, че продължаваме да печелим и да радваме феновете. Мисля, че ЦСКА сега играе по-добре. Надявам се да запишем колкото се може повече победи от съперниците и да станем шампиони.

- Какво промени в ЦСКА Любослав Пенев и усеща ли се разликата?
- Има по-голяма амбиция. Това е добре за всички. Настроението е отлично.

- Как се чувстваш в ЦСКА преди края на втория си сезон?
- ЦСКА и София ми харесват много. Феновете са страхотни. Нямам никакви проблеми. Тук съм щастлив. Имам договор за още една година и искам да го изпълня. Искам да играя за ЦСКА и този път да можем да пробваме късмета си в Шампионската лига. Но дотогава има още доста време и мачове, които трябва да изиграем и да спечелим. Рано е още.

- Заговори се, че интерес към теб проявяват няколко клуба от Англия, ти какво знаеш?
- Зная, че в мислите ми е единствено и само ЦСКА.

- Мнозина са на мнение, че не си постоянен в изявите, на какво с дължи това според теб?
- Нормално е. Пак ще кажа, не всеки мач можеш да играеш добре. Понякога играта ти върви, друг път не. Това е футболът. Аз винаги се старая да давам най-доброто от себе си за ЦСКА. Да, не играхме добре срещу Миньор и Славия, но спечелихме 6 точки, а съперникът ни за титлата - само една. Разбира се, мога още по-добре да играя. Всички футболисти могат да играят още по-силно.

- Директният мач с Левски ли ще реши титлата?
- Не знам. Тежка битка ни чака, но има много време до мача с Левски. За нас всеки мач е важен. Сега мислим вече за Пирин. Играем мач за мач.

- Ще се разпишеш ли пак във вратата на Левски?
- Да, иска ми се пак да вкарам на Левски и да ги бием, но първо искам да спечелим срещу Пирин и да запишем седма поредна победа. А срещу Левски имам три мача и нямам загуба. Не виждам проблем пак да им вкарам.

- Доста добре си научил български.
- Да, с жена ми се учим заедно да говорим български.