Халфът на ЦСКА Федерико Варела беше избран за играч на 26-ия кръг  на efbet Лига. Аржентинецът изпревари Емануил Манев от Царско село, Вандерсон от Лудогореци и съотборниците си Жорди Кайседо и Жул Кейта. 

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Голямо удоволствие е. Това е отплата за моя труд и съм много щастлив", започна Варела.

"Работата ми е да давам пасовете. Имам честта да давам асистенции към нападателите, но това е ролята ми в отбора. Искам да вкарвам голове, но не по-малко важни са и асистенциите. Най-важното е отборът да побеждава. Работя всеки ден усилено и на всяка тренировка искам да показвам моите качества. Необходимо ми е доверието на треньора, за да го показвам и на терена. Откакто дойде Любо Пенев имам пет двубоя, което много ме радва. Имам доверието на треньорския щаб", добави още той.

Снимка 528946

Източник: LAP.bg

"Тренировка след тренировка показах качествата си. В ежедневният труд показах, че мога да изпълнявам моята роля в отбора. С това убедих треньора. С дебютния си мач дадох асистенция на Кайседо и оттам нататък се възползвах от възможностите. Нов съм и знам, че трябва адаптация. Знаех, че когато получа възможност, няма да я изпусна. Радвам се, че станах важна част от тима", каза аржентинецът.

"Много съм щастлив в клуба. След моят престой в Испания, бях за малко в Турция, но проблеми с договорът ми и станах свободен агент. Получих възможност да дойда в ЦСКА и получих много добри референции за клуба. Знаех, че това е най-добрият отбор в България и не се замислих", заяви Варела.

"Откакто дойде Любо Пенев, идеята е да спечелим всичко. Идват плейофите и ако развием нашата игра, ще постигнем най-високото място. Финалът е много важен, но преди това имаме много мачове с преки конкуренти, които трябва да спечелим. Останах много впечатлен от феновете. Гледал съм видео каква атмосфера създават и колко помагат на отбора. Във всеки мач се чувстваме като у дома с тези привърженици. Забелязахме тяхното присъствие. Представям си, когато могат да напълнят стадиона. Ще бъде невероятно", добави още той.

Алън Пардю: Задължително е ЦСКА да стане шампион следващата година

Алън Пардю: Задължително е ЦСКА да стане шампион следващата година

"През следващия трансферен прозорец трябва да помислим върху намирането на голмайстори и полузащитници"

"Постоянно се движа и се опитвам да търся празните пространства, за да давам асистенции на нападателите. Офанзивните ни играчи са перфектни и знаят, че когато се обърна ще получат асистенция или пас, за да напреднат още напред. Обичам тази игра, да намирам пространствата. Всеки ден се трудя много", каза Варела.

"Когато пристигнах в България беше трудно, защото жена ми бе в напреднала бременност. За щастие всичко мина добре и сега се наслаждавам на футбола. Позволява ми да давам най-доброто от себе си", заяви аржентинецът.

Снимка 528948

Източник: LAP.bg