Техническият директор на ЦСКА - Алън Пардю, даде първото си интервю у нас. Той говори пред клубната телевизия на "червените". Англичанинът разкри, че е тук само и единствено, за да бъде шампион. 

"Тук съм само и единствено, за да бъда шампион. Нищо друго не ме устройва. Да си втори не значи нищо за мен. Със сигурност целта за следващата година е една - да спечелим титлата. Задължително е", започна Пардю. 

"Защо избрах ЦСКА? Мисля, че причините са две. Първо, исках да придобия още повече опит в Европа, което и направих в Нидерландия и ми хареса. Но също така и тук имам възможността да спечели първенството - ЦСКА е голям отбор", каза той.

"Сега, като научих повече, дори се оказа по-голям, отколкото предполагах. Феновете изискват от теб да спечелиш. Харесва ми това предизвикателство. Имам много добри отношения с Дани Ганчев. Той ме убеди да дойда".

"Накратко, основната ми роля е да се опитам да повиша нивото. Очевидно, когато не съм треньор, не мога да определям тактиката на тима. Това е работа на Любо. Но мога да давам мнението си след мач. Мога да предлагам на ръководството и на треньор т.нар. в Англия "малки хапки". Това съвети, които могат да ни помогнат да се развиваме. Разбира се, върху мен няма напрежение от гледна точка на резултати. Аз съм встрани от това. Напрежението е върху треньор. Така че по някакъв начин аз имам много опит, а в същото време напрежението не замъглява погледа ми.А от опита ми като треньор, че именно този проблем може да попречи на правилните решения за клуба. Аз съм имунизиран от това. Мога да направя ясно преценка къде се намира клубът, как се развиват играчите и върху какво трябва да се фокусираме".

"Смоленски е футболист, който харесвам. Това е млад играч, който игра наскоро и не се получи добре. Това е една ситуациите, с които искам да се ангажирам. Искам да се уверя, че той е добре.Дали да играе с по-малките, да натрупа опит, да отиде под наем, каквото е необходимо. Това е визията, заради която съм тук. А също и за всичко по инфраструктурата - да променя някои неща в тренировъчната база. Да давам съвети на парсонала, чрез което се надявам да накарам всеки да проеме ролята си в клуба присърце", добави той.

"Трансферната политика в ЦСКА е подобна на тази в големи клубове. Собствениците със сигурност имат тежката дума, защото от идва финансирането. Мнението им трябва да се уважава. Те трябва да гледат в дългосрочен план за развитието на клуба и финансовата му стабилност. Не забравяйте, че сме във COVID обстановка. Всички собственици на клубове в страната заслужават поздравления, защото доколкото виждам всеки получава заплати, а в същото време почти нищо не влиза в касата и е трудно. Имахме известни финансови проблеми. Да, разделихме се някои добре играчи - в частност Али Соу. Но когато дойде, Дани беше ясен, че Соу е трябва да напусне през последния трансферен прозорец. И нагласата на играча беше такава. Така че с него дори нямахме избор.Аз лично смятам, че беше невероятен за клуба. И знам, че феновете го обичаха, но той самият искаше да продължи", обясни директорът.

Ради Здравков: ЦСКА е тимът, който може да контролира събитията на терена

Ради Здравков: ЦСКА е тимът, който може да контролира събитията на терена

"Дербито имаше предопределен победител"

"Но също и Антов. Случаят с него е по-специфичен, защото от една страна искаш да задържиш най-добрия си млад играч, но от друга - да отиде в Италия на тази възраст и натрупа опит е страхотна възможност за него. Все още имаме опция в договора му, според която той може да се върне. И да кажа - част от мен иска да го види обратно в клуба, но не може да застанем на пътя му, защото българският футбол не е на върха на пирамидата. И да отиде да играе в Серия А беше възможност, от която можехме да го лишим. Разочарован съм, но това беше правилното решение".

"Играчите, които взехме стартираха в тежки мачове от самото начало. Специално за Мено Кох - трябваше да се включи в най-важните мачове и се справи чудесно. Те вече свикват. Кайседо вкарва голове и мисля, че ще бележи още. Но отборът се нуждае от още повече попадения. През следващия трансферен прозорец трябва да се помисли за намирането на голмайстори и полузащитници, които ще допринесат за ефективността при головете. Не можем да разчитаме само на Соу преди и сега на Кайседо да бележат. Това е прекалено голямо напрежение върху един единствен играч. Не трябва да има толкова напрежение върху нападателя, трябват ни попадения и от други зони. За това трябва да помислим преди следващия сезон".

"Когато гледам отбора, мисля, че имаме страхотни футболисти. От първия момент, в който започнах да гледам как играем, видях, че има лидери, които изпъкват по различен начин. И Жеферсон, и Тиаго, и Амос имат в себе си лидерски качества. Но Юрген Матей за мен има най-силно влияние. Той е играчът, който най-много ме впечатли с гласовите команди, с начина, по който организира четиримата в отбрана или петимата, когато Бруно беше тук. Впечатли ме и с техниката с топката. Със сигурност от всички играчи, той е този, който най-много ме впечатли", заяви Пардю.

ЦСКА без основен футболист срещу Арда

ЦСКА без основен футболист срещу Арда

Брадли Мазику ще получи достатъчно време, за да се възстанови