Нападателят на ЦСКА Майкъл Естрада даде първото си интервю у нас пред колегите "Тема Спорт". То се проведе вчера сутринта на тренировъчната база в Панчарево. Еквадорецът говори за преминаването си под наем на "Армията", здравословното си състояние, световното първенство в Катар, където записа 3 мача като титуляр, и още много интересни теми.

В последните 2 години това е третото ти преминаване под наем в различен отбор. Приемаш ЦСКА като поредната спирка в кариерата си, или като място, където да се наложиш и дори да останеш и след изтичането на договора ти през следващото лятото?

- Искам да оставя трайна следа в ЦСКА. Засега договорът ми с клуба е за една година, но ще опитам да се възползвам максимално от нея. А след това ще видим какво ще се случи.

ЦСКА привлича албанец до дни?

ЦСКА привлича албанец до дни?

Юрген Барди пред трансфер на "Българска армия"

Досега не си играл повече от 30-ина минути през сезона, можеш ли да внесеш яснота около здравословното и физическото си състояние и ще бъдеш ли скоро готов за пълноценно участие в срещите?

- Искам да стане ясно, че не съм контузен. Всеки ден тренирам с отбора. Когато пристигнах, бях с наднормено тегло, няколко килограма в повече, но сега вече се чувствам добре и трябва да се преборя за титулярно място. От една страна е проблем за мен, че Назон се справя добре, той е силен нападател, но в същото време ме кара да се развивам и израствам.

Как приема един нов футболист обстановка, в която веднага след старта на сезона се стига до треньорска смяна и фенско недоволство?

- Когато има смяна на треньора, ситуацията е дискомфортна. Защото треньорът не е основният виновник за лошите резултати. Ние футболистите сме тези, които са вътре на терена. Подобни събития трябва да запалят искрата в играчите и ние да знаем, че повече не бива да допускаме същите грешки. На първо място ние сме отговорниците за резултатите и трябва да се представяме по начина, по който треньорът иска...

ЦСКА със съобщение за феновете си

ЦСКА със съобщение за феновете си

Ето какво е то