Наставникът на ЦСКА - Нестор ел Маестро даде откровено интервю пред колегите от bTV, в което разказа за всичко по-интересно от неговата любопитна биография. Специалистът говори за любовта си към Цървена звезда, наученото от Люпко Петрович, смяната на своите имена, срама му от Сърбия и лошата му слава в българските медии.

"Люпко Петрович беше мой инструктор, когато изкарвах треньорски лиценз. Беше доста строг към мен, каза ми няколко пъти, че от мен няма да стане нищо, но може би това беше неговият начин да ме мотивира или може би просто ми се подиграваше, защото бях най-младият в групата", спомня си с усмивка Ел Маестро.

Още един клуб се нареди на опашката за Кирил Десподов

Още един клуб се нареди на опашката за Кирил Десподов

Интересът към звездата на ЦСКА става все по-сериозен

"Родното ми място в Белград е на метри от малък футболен стадион. Отборът се казваше Цървена звезда, но не истинският, а тим от пета дивизия. Когато бях много малък с приятелите ми от квартала гледахме тренировките и срещите на отбора. А първият истински мач, който гледах в Белград, беше отново на Цървена звезда, но истинският клуб", споделя Нестор. Той добавя, че един от любимите му отбори е именно "червено-белият" гранд от Сърбия, който през 1991 година стана носител на КЕШ - любов, която се предава през поколения в семейството на Нестор - Йевтич.

"Заминах за Англия, когато бях 8-годишен. В началото не ми беше лесно. Всички бяха фенове на Манчестър Юнайтед по онова време. Това беше най-големият отбор и макар да бяхме на 800 мили от тях и никой не беше стъпвал в Манчестър, ние бяхме техни фенове. Определям се като британски гражданин, но със сигурност наясно със сръбски корени и близостта, която имам към Сърбия. А ако ме питате къде е домът ми - във Виена, защото живея там със семейството си от дълго време, въпреки че нищо не ме свързва с Австрия", допълва Ел Маестро.

"За да функционират медиите, особено във футбола, се нуждаят от добър и лош герой. Медиите избраха да направят Левски герой, а ЦСКА и мен конкретно - злодей. Разбирам, че не е лично и че не е защото наистина мислят, че сме толкова зле", каза още старши треньорът на "червените" пред bTV.

Стойчо Младенов: С Мъри се срещаме непрекъснато, нормално е левскарите да не искат да се връщам в ЦСКА

Младенов: С Мъри се срещаме непрекъснато, нормално е левскарите да не искат да се връщам в ЦСКА

"Убеден съм, че ще се върна на "Армията", всичко е въпрос на време"