11 дни преди подновяването на първенството треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро на практика е наясно със стартовия състав, на който ще заложи. Първият официален мач на армейците за 2024 година е домакинството на Ботев Враца следващата неделя, 18 февруари, от 17:45 часа.

Те за първи път ще посрещнат съперник на националния стадион "Васил Левски" след преместването от "Българска армия" заради предстоящата реконструкция на клубното съоръжение, пише "Тема Спорт".

Матай дава 4% бонус "Победа" и 100% класа на ЦСКА

Матай дава 4% бонус "Победа" и 100% класа на ЦСКА

Нидерландецът се завърна в игра след контузия

Припомняме, че наказани за сблъсъка с тима, воден от Христо Янев, са двама от основните футболисти на ЦСКА - вратарят Густаво Бусато и халфът Марселино Кареасо. Те получиха петите си жълти картони от началото на кампанията в дербито срещу Лудогорец от последния есенен кръг (0:1) и ще трябва да изтърпят наказание от една среща.

Санкцията на колумбиеца отваря титулярно място за новото попълнение Улаус Скаршем, който се очаква да стартира отдясно на ромба в средата на терена.

Норвежецът все още се адаптира към новата обстановка, но показа и някои добри неща по време на подготовката в Турция. Той ще е и единственият от привлечените през зимата, който ще стартира в първия пролетен мач. Както е известно, Мартин Стойчев и Фернандо Каранга са с нарушена подготовка и ще започнат от пейката.

Единствената дилема пред Нестор е свързана с ядрото на ариергарда и това кой ще бъде партньор на Християн Петров. Все пак доста по-вероятно е това да е Браян Кордоба за сметка на Енес Махмутович. Треньорът Нестор Ел Маестро вече призна, че капитанът Юрген Матей все още не е готов за пълноценно участие в срещата след дългото си възстановяване от контузия в коляното.

Под рамката в отсъствието на Бусато ще застане резервният вратар Евтимов. Крайни защитници ще са Турицов и Вион, а пред отбраната ще е Юга. В средата ще се заформи норвежко трио от Скаршем, Хайнц и изнесения най-напред Линдсет, а на върха на атаката ще си партнират Фаетон и Назон, освен ако не се стигне до негова продажба преди това.

Матай дава 4% бонус "Победа" и 100% класа на ЦСКА

Матай дава 4% бонус "Победа" и 100% класа на ЦСКА

Нидерландецът се завърна в игра след контузия