Секретарят към медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев коментира в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT случая с футболиста на ЦСКА Георги Йомов, който беше хванат с допинг. Според лекаря наказанието на Йомов може да е жестоко.

"След проверка от УЕФА след мача с Гьорче Петров се взима проба на случаен принцип. Жалко е, че се случва с перспективен играч. Тази информация, която излиза не я считам за 100% достоверна. Веществото, което се спекулира, може да докара жестоко наказание, което не подлежи на обжалване. За първи път ЦСКА си имат доктор, при добре построено защита, би могло наказанието да бъде до шест месеца. Това е грешка, но грешките се заплащат", сподели Илиев.

Фитнес инструктор подвел Георги Йомов за допинга?

Фитнес инструктор подвел Георги Йомов за допинга?

Футболистът искал да подобри още повече мускулната си маса

"Имам информация, но не мога да ви я дам. Вярва се само на документи. Допинг наказание ще има. Въпросът е да се потърси причината. Допинг за пас и гол не е измислен. Жалко за момчето. Да се надяваме на приличен изход, наказание ще има. УЕФА не вярва на сълзи. Видяхте как не приеха обжалването на Левски, защото един компромис води до още. Имаме силна връзка там. УЕФА казва кога ще се отвори "Б" пробата", каза д-р Илиев.