ЦСКА показа сериозни амбиции да задържи първото място в класирането през пролетта и да спечели шампионската титла за първи път от безпрецедентните в историята на клуба 15 години. За целта червените се нуждаят от качествена подготовка и перфектни условия, при които треньорът Саша Илич да опита да предаде своите идеи на възпитаниците си. Дълго време на "Армията" умуваха къде да се проведе зимния лагер, като опциите бяха две - испанският курорт Марбея и турският Белек.

В крайна сметка натежа желанието на треньора, който през миналата година бе водил сръбския Чукарички в югоизточната ни съседка и бе останал изключително доволен от предоставените условия. Така на 16 януари рано сутринта 31-кратните шампиони се отправиха към Пловдив и макар че имаха дребни неволи с клубния автобус, успяха благополучно да хванат самолета и няколко часа по-късно да пристигнат в Анталия. Там те бяха посрещнатш от сияйно слънце и температура на въздуха от 21-22 градуса. Нов кратък превоз с автобус в крайна сметка "стовари" армейците пред петзвездния свръхлуксозен хотел "Кая Палазо", който е позициониран в съседство с плажната ивица на Белек.

Едва оставили багажите по стаите си някои от футболистите нямаха търпение да се възползват от пролетно-лятната атмосфера в Турция, след като допреди няколко часа мръзнеха в софийската зима, и се топнаха в не толкова топлите води на Средиземно море. Четири дни по-късно треньорският щаб заведе целия отбор на плажа, където играчите проведоха раздвижващо занимание преди контролата с Гурник Забже, спечелена с 3:2.

ЦСКА с информация за контролата срещу Астана

ЦСКА с информация за контролата срещу Астана

Ето какво пишат "армейците"

Впечатление прави, че Саша Илич е оставил някои приятелски двойки да са заедно в стая - например пловдивчаните Християн Петров и Станислав Шопов и нидерландците Юрген Матей и Мено Кох, но е разделил други. Новото попълнение Тобиас Хайнц не е с Джонатан Линдсет, който е основна причина да дойде в тима, а с другия футболист, който говори норвежки в ЦСКА - Дауда Бамба. Младоците от дубъла Илиян Антонов и Павел Жабов също не са заедно, а са пратени при едни от най-опитните си съотборници - Дюкенс Назон и Амос Юга, от които трябва да черпят опит както на терена, така и извън него.

Петзвездният "Кая Палазо" е известен голф комплекс и футболистите нямаше как да не се възползват в почивния си следобед преди няколко дни. Те публикуваха редица клипове в социалната мрежа от своята игра, като както обикновено в "душата на компанията" се превърна хаитянинът Назон, който демонстрира че и преди е практикувал този спорт. И докато дотук ви разказахме как протича лагерът на ЦСКА извън терена, сега ще ви представим един тренировъчен ден на армейците:

09:00 ч.: Закуска. Всички хранения са от типа "шведска маса", като Саша Илич и екипът му не са поставили под никакъв специален режим своите възпитаници. Те разчитат на техния висок професионализъм, а освен това са обявили глоби за наднормено тегло. Не всички от футболистите присъстват на закуската, някои от тях предпочитат да пропуснат "най-важното хранене за деня".

11:00 ч.: Тренировка. Тежките физически натоварвания останаха в София и в Белек Саша Илич концентрира всички усилия на тима в подобряването игровия му облик. Набляга се както на няколко различни тактически формации, които да позволяват на сърбина да е много по-вариативен през пролетта, така и на статичните положения. Те се превърнаха в най-силното оръжие на армейците през есента.

13:00 - 14:30 ч.: Обяд. Тук вече присъства целият отбор, който се храни заедно, като футболистите са внимателни с количеството храна, което приемат, тъй като след няколко часа ги чака ново занимание.

14:30 - 16:30 ч.: Следобедна почивка. През това време играчите се готвят за следващата си тренировка, а някои се събират да играят настолни или видеоигри.

17:00 ч.: Тренировка. Нова важна крачка към запазване на първото място през пролетта. Терените, на които се готви ЦСКА се намират на десетина минути пеша от техния хотел. Те са общо два. И са на разположение на четирите тима, отседнали в "Кая Палазо" - ЦСКА, ЛАСК Линц, Санфрече Хирошима и украинския Днипро. Японците се готвят успоредно с армейците на съседното игрище.

18:30 ч.: Вечеря. След нея футболистите отново имат свободно време преди да си легнат, което рядко използват за разходки, а предпочитат да си почиват, за да са свежи за натоварванията през следващия ден.