Легендата на ЦСКА Георги Велинов е обнадежден, че съвсем скоро клубът ще разполага с отбор, който да се бори за титлата и за участие в груповата фаза на Шампионска лига.

Бившият вратар на "червените" гостува в предаването "Арена спорт", където посочи причините, отдалечили тима от участие в груповата фаза на Лигата на конференциите.

"Няма армеец, който да не е разочарован, че ЦСКА не достигна груповата фаза на Лигата на конференциите. Просто не беше нашият ден. Трябваше много късмет, силен отбор са Базел. Да благодарим на момчетата, представиха се добре. Късметът не ни помогна. Това е футболът - има радост, има и тъга", сподели той.

Бившият национал постави големи дългосрочни цели пред клуба.

"Отборът тръгва напред. Полека ще се превърне в един много здрав отбор. Догодина ще имаме отбор, който искам да се класира в Шампионска лига. Толкова години не сме ставали шампиони, че смятам най-после да постигнем нещо, което желаем отдавна. Мисля, че най-накрая ще стане, аз съм бил винаги оптимист. Има нещо, което пречи на ЦСКА да стане шампион, но не знам какво. Това нещо не е вътре в клуба", допълни той.

Джони Велинов надъха феновете на ЦСКА преди мача с ФК ЦСКА 1948

Джони Велинов надъха феновете на ЦСКА преди мача с ФК ЦСКА 1948

Очаквам децата Ви да разберат от мен кой е най-великият клуб, споделя той

Русенецът е впечатлен от работата на старши треньора на ЦСКА Саша Илич.

"Той е бил в голям отбор като ЦСКА - Партизан. Амбицията му е голяма, не обича загубите. Ще направи това, което той иска. Надявам се да успее", добави той.

Бившият страж на "армейците" е против разединението на привържениците между двата клуба ЦСКА и ФК ЦСКА 1948.

"Не виждам защо да е най-горещият мач. Мач като мач. Със Стойчо Младенов и другите ми колеги, които са в ЦСКА 1948 сме писали историята на ЦСКА. Може би сега са там, за да създадат и там малко история. На "Армията" няма предатели, там играе ЦСКА. Аз не съм играл на "Бистрица". След като ЦСКА 1948 стигне нашите успехи, тогава може да сме единни, но още им е рано. Създават се интриги срещу нашето ЦСКА. Пожелавам им на другите да са живи и здрави, но ЦСКА е само един и един ще си остане. Аз съм за ЦСКА на "Армията". Опитват се да скарат цесекарите, но това няма да стане. Мисля, че ще победим ЦСКА 1948 доста", твърди той.