Спортният директор на ЦСКА - Кристиано Джарета похвали "червените" футболисти за представянето им през последния месец. Италианецът не спести своите суперлативи и по адрес на наставника Милош Крушчич, който продължава да се бори за постоянен договор като наставник на столичния гранд. Ето какво каза Джарета пред колегите от "Тема Спорт".

ЦСКА и Славия се изправят един срещу друг в мач от шампионата

ЦСКА иска да триумфира в столичното дерби срещу Славия

Какви са очакванията Ви за този двубой?

"Взехме две поредни победи, но искаме много повече. Трябва да сме по-напред в класирането и не бива да допускаме никакви грешки. Нямаме право на такава и срещу Славия. Двубоят на "Армията" е важен. Ако запазим концентрация, ще изнесем добър мач. Очаквам да направим още една стъпка напред", каза Джарета.

"При Крушчич отворихме нова страница. Той има потенциал. На мен ми допада това, което въведе в тренировките. Щабът работи доста добре. Когато Люпко Петрович напусна, обявихме, че ще въведем нова система на игра и философия на терена. Много съм доволен от отбора, защото работи правилно и футболистите са отдадени. Двубоят във Варна беше един от най-добрите ни през този сезон, ако не и най-добрият. Контролирахме срещата и запазихме концентрация. Знаехме, че можем да вкараме гол във всеки един момент и че това е въпрос на време да се случи. В елементи като качество на играта, концентрация и отдаденост това беше един от най-силните ни мачове", допълни Джарета.

ЦСКА иска да продаде Нуно Томаш през зимата

ЦСКА обмисля раздяла с португалски защитник

Нуно Томаш не се ползва с доверието и на новия старши-треньор

"Крушчич въведе доста комбинации в атака в тренировките и това дава резултат. Повтаряме ги по много пъти без никакво прекъсване. Идеята е тези разигравания да започнем да ги изпълняваме автоматизирано. Можем да дадем пример с гола на Отабор срещу Етър, който падна след 33 последователни подавания, без съперникът да докосне топката. Голът на Малинов срещу Черно море също е пример - много бърза комбинация. В състава има качество, футболистите подобриха представянето си и се развиват. И това го виждам и в начина, по който се подготвят за срещите. Има положителна промяна", каза Джарета.

Кампанията на ЦСКА "С деца на мач" продължава и срещу Славия

Кампанията на ЦСКА "С деца на мач" продължава и срещу Славия

Всички фенове до 14-годишна възраст ще могат да влизат в сектор "А" безплатно

"Радвам се за Гълъбов. Често говоря с него. Той дава максимума от себе си, за да промени характера си. Пламен е добър играч с добър потенциал и има много широко поле за развитие. Трябва обаче малко да си промени характера - необходимо е да бъде по-агресивен, защото той има отлична физика. Но е твърде "добър" за бранител, нужно е да бъде по-безкомпромисен, дори безскрупулен и груб. В отбрана трябва да си агресивен. Извън терена може да си добър човек, но в мачовете е необходимо да си твърд. Антов също ми прави много добро впечатление, особено в последните два мача. Той носи баланс в отбора. Антов умее отлично да държи своята позиция - никога не напуска своята зона, а това е доста важно. Антов продължава да се развива, което е радващо", коментира още Джарета.

Ахмед Ахмедов отказа трансфер в Левски заради по-добра оферта от ЦСКА

Ахмед Ахмедов отказа трансфер в Левски заради по-добра оферта от ЦСКА

Трансферна сага около нападателя на Дунав (Русе)