ЦСКА се върна на върха в класирането точно тогава, когато трябва - в края на шампионата. И сега, само два кръга преди края, титла №32, така жадувана от феновете, е на една ръка разстояние. Вече всичко е в ръцете, главите и сърцата на Саша Илич и компания. "Армейците" сами определят съдбата си. Предстоят два мача за историята. Време е ЦСКА да покаже, че има сили и знае как да стане шампион. Два финала до мечтата на милиони, които дълги години живеят за тази титла, от 2008-ма насам...

Снимка 618597

Източник: Официален сайт на ЦСКА

Бях убеден, че днес домакините ще играят за себе си в Бистрица и няма да залагат на юноши, подобно на други отбори. Футболистите на новия треньор Рибарски гонят голяма цел - класиране в Европа. Бъдете сигурни, ще се хвърлят още по-силно на ЦСКА в другия кръг. Няма лошо. Дано и левскарите не послушат някои от феновете си, които вече зоват в социалните мрежи любимците им да загубят в Разград, и да играят на предела на възможностите си. Още в следващия кръг ЦСКА може да стане шампион, ако победи в своя мач и Левски направи същото при гостуването си на Лудогорец. 

Снимка 617817

Източник: Фейсбук: ЦСКА

Но да не навлизаме в сметки и сметчици. Не ми се мисли какво е в главите и сърцата на Илич, и на играчите му в момента. Какво ще е всеки ден тази седмица и най-вече по време на мача, който предстои. Но ЦСКА трябва да докаже, че може да се справя с напрежението, че може да играе под напрежение и да печели. Заради великата публика на отбора. Заради самите тях, заради кариерите им, заради ръководството на клуба, което прави всичко за тях. Което спаси ЦСКА от изчезване, което ще построи нов стадион. Заради Гриша Ганчев, който толкова силно иска да види отбора шампион. 

Снимка 614674

Източник: startphoto.bg

Два мача за историята! Смело, ЦСКА! Станат ли шампиони "червените", тази титла ще е една от най-ценните и важните в историята. Защото, стане ли реалност, ще е извоювана въпреки всичко. Въпреки неспирните съдийски аванти към Лудогорец, от които пропищяха много отбори. Ще бъде сложено край на едно дълго робство. ЦСКА може да направи истински подвиг. 

Снимка 610007

Източник: cska.bg

От този момент до началото на следващия мач е важен всеки час. Сега ръководство и треньор трябва да подготвят по най-добрия начин отбора психически, физически и тактически за два финала. Да им обяснят с цената на какво са те, ако има дори малка нужда от обяснение. Защото това не е просто футбол, не е просто титла - това е животът на много фенове. 

Днес всеки един от тях ще си легне с усмивка. Още с вяра и надежда. Че дългото чакане е към края си. Че ЦСКА ще се завърне отново там, където е бил най-много пъти от всички - на първото място и с високо вдигната титла. Към небето! ЦСКА, който много пъти е доказвал от 1948-ма година насам, че знае как да... докосва небето...