Бившият футболист на Литекс и ЦСКА, след което директор на "Армията" - Драголюб Симонович, продължава да разказва интересни неща във "Фейсбук" профила си.

Днес той си припомни и разкри подробности за един от най-паметните мачове в историята на българския футбол, а именно - победата на Литекс над ЦСКА с 8:0. Сърбинът играе в този мач с екипа на ловчанлии и обясни какво им е казал Гриша Ганчев (тогава собственик на Литекс) след двубоя.

Ето какво написа Дуци:

"Ще ви разкажа за един голям фен на ЦСКА. Всички добре помнят мача в Ловеч и най-тежкото поражение на ЦСКА в историята. Много хора и до днес смятат, че мачът е бил нередовен и обвиняват Ганчев, че е "оправил" двубоя. Играх в този мач и мога да кажа, че в дори един тъч не беше нередовен. ЦСКА пропусна 3-4 стопроцентови положения в първите 20 минути. По време на мача дойде "нареждане" да не стреляме повече към вратата на ЦСКА. Помня и, че Ганчев си тръгна бесен преди края на срещата.

След мачовете обикновено сядахме в кафенето на първия етаж в стария хотел, защото Ловеч е "известен" с нощния си живот. Вечер, зимата, на улицата е по-вероятно да срещнете вълк или диво прасе, отколкото човек. След полунощ и след поредна бутилка шотландска "натурална" напитка, един от албанците, не помня кой, Буши или Хаджи, зададе риторичен въпрос - дали Ганчев ще даде двойна премия за тази победа. Без да се замисля, Тинката Кишишев вдига телефона и се обади на Ганчев. Започна да обяснява как сме се събрали и седнали малко да празнуваме... и небрежно зададе въпроса за двойна премия. В този момент от другата страна на слушалката започнаха "специални поздрави" за нашите майки, сестри, лели и всички наши близки, и далечни роднини. След 5-6 минути "специални поздрави" се чува, че нито един лев повече от 1500 лева премия няма да видим. И последното което разбрах бяха думите "говеда", "същият резултат" и "15 000 долара премия", припомни си Дуци.

Това е още една автентична история, която говори добре какво значи за Гриша Ганчев ЦСКА...

За Амос Юга ЦСКА е най-специалният му футболен клуб

За Амос Юга ЦСКА е най-специалният му футболен клуб

Ето защо е така