Универсалният футболист на ЦСКА Тибо Вион се възстановява много по-бързо от очакваното от травмата, получена в навечерието на подновяването на шампионата. Французинът вече тренира пълноценно и почти сигурно ще попадне в групата на "армейците" за предстоящото в неделя от 14:00 часа дерби срещу Левски, пише "Тема спорт".

Вион получи контузия в левия глезен след остро влизане на Пиер Зебли от Царско село в последната контрола от зимната подготовка. Вариантите за възстановяването му бяха два: операция и отсъствие от 3 месеца или медикаментозно лечение. Универсалният футболист и треньорският щаб на ЦСКА избраха втория, а благодарение на кондиционния специалист Кирил Динчев французинът успя да се възстанови доста по-бързо от очакваното.

Варела може и да бъде готов за вечното дерби

Варела може и да бъде готов за вечното дерби

Близо е до завръщане в игра

Със завръщането на Вион Стойчо Младенов получава опции за много постове. 28-годишният футболист, чийто договор беше подновен в края на миналата година, може да играе като десен бек, като дефанзивен халф, а когато се наложи - и отляво на отбраната. В началото на сезона универсалният боец отново имаше контузия в левия глезен, като счупване на костица наложи операция. И тогава Вион се върна на терена по-бързо от очакваното.