Сагата около града, който ще приеме сблъсъка между Македония Гьорче Петров и ЦСКА от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите, ще приключи днес, разкриха от "Българска армия" пред "Тема спорт".

Очакват се официални становища както от УЕФА, така и от отбора домакин. Както е известно, по програма двубоят трябва да се изиграе на тренировъчната база на северномакедонската футболна федерация "Тоше Проевски" в четвъртък от 18:30 ч. Той ще бъде предаван пряко по bTV Action. Мощните антибългарски протести в столицата на страната обаче създават предпоставки за сериозни конфликти и може да попречат на нормалното протичане на двубоя.

Томас Лам все още си търси отбор

Томас Лам все още си търси отбор

За разлика от него, други трима чужденци, тръгнали си наскоро от "Армията", вече подписаха с новите си клубове

Министерството на вътрешните работи на Северна Македония и Бюрото за обществена сигурност настояват той да не се играе в Скопие поради увеличения брой събития в столицата и ангажиментите на полицията и органите за сигурност. От МВР на югозападната ни съседка са изпратили предложение до Северномакедонската футболна федерация двубоят да се проведе в Струмица. Тя от своя страна е препратила искането до УЕФА, но досега не е получен отговор.

"Във всеки случай ще гарантираме безопасното провеждане на мача, където и да се играе", заявиха от Министерството на вътрешните работи пред местния вестник "Републиката".

Бюрото за обществена сигурност обаче е изпратило писмо до Северномакедонската футболна федерация, в което се казва, че МВР не може да гарантирана сигурността при провеждането на срещата в Скопие. Те също настояват двубоят да се изиграе в Струмица. Опцията "Ниш" не стои на дневен ред.

Ако мачът все пак остане в столицата на Северна Македония, "на крак" ще бъде вдигната както местната полиция, така и българската. С автобуса на ЦСКА ще пътува голям кордон от органи на реда, а армейците няма да имат право да напускат хотела си. Те ще тръгнат към София веднага след изиграването на срещата.