Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев за първи път ще ръководи мач като треньор в Разград. Досега той не е имал гостуване на Лудогорец, докато бе начело на ЦСКА и Литекс. Това всъщност ще е едва третият му сблъсък с "орлите", като в досегашните два няма загуба.

Първият двубой на Любо срещу Лудогорец е начело на Литекс на 24 октомври 2011 г. Мачът започва отлично за ловчанлии, които повеждат набързо чрез Георги Миланов в 18-ата минута с шут от около 25 метра и Христо Янев в 22-ата. Бившият треньор на ЦСКА се разписва директно от фаул. В 27-ата пък Марселиньо е точен за разградчани след грешка на стража Евгени Александров. До почивката обаче Литекс има сериозно превъзходство, а Светослав Тодоров удря и греда. Александър Цветков също пропилява чисто положение. Така оранжевите изпускат да водят по-убедително. През втората част Литекс не успя да реализира още две доста добри възможности, при които Янев и Тодоров стрелят в аут. Интересното е, че това е последният мач на Пенев от първия му престой начело на ловчанлии. Той напуска, за да поеме националния отбор.

Вторият мач на Любо Пенев срещу Лудогорец е на 9 май 2015 г., вече начело на ЦСКА. "Армейците" са в тежка игрова криза, но не се дават на лидера - 0:0.

Любослав Пенев: ЦСКА е готов за битка и всякакъв вид провокации!

Любослав Пенев: ЦСКА е готов за битка и всякакъв вид провокации!

"Трябва да ни интересува играта само на нашия отбор"