Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев беше част от днешната пресконференция на "армейския" клуб, на която беше разяснено как ще протекат събитията, свързани със 70-годишнината на столичния гранд.

Чичо Митко не изневери на традицията и зарадва журналистическата аудитория с порция лафове, които в следващите часове и дни, могат да придобият легендарен статут.

Ето какво каза той (без редакторска намеса):

"Първо, ако погледнем и поколение назад да върнем, ЦСКА е фигурирала в целия свет като клуб. Да не изброяваме колко от останалите спортни клубове - волейбол, гимнастика, където са олимпийци, където са световни, европейски... А колко треньори сме създали във всички тези спортове.

"С ЦСКА в сърцето": Вижте откъс от автобиографията на Аспарух Никодимов

"С ЦСКА в сърцето": Вижте откъс от автобиографията на Аспарух Никодимов

За битките с Клъф и Форест

Но знаете, че №1 е футболът. Знаете Олимпиадата. Да не връщаме 56-а. Колко състезатели от нашия клуб са с медали от Олимпиадата, футболни. Имам предвид и първата Олимпиада, имам предвид и 68-ма година кои наши звезди, Жеков, Веселинов - Бог да го прости, са участвали. Вмъквам и от Левски защото знаете, че това са национални гарнитури.

Ръководството на ЦСКА разкри повече подробности за юбилея

Ръководството на ЦСКА разкри повече подробности за юбилея

Пламен Марков обеща големи изненади за феновете

Другото, което прави впечатление, е, че ръководството не прави подбор на тези звезди от различните спортове, а който е минал в казармата за един месец до клетвата да постави, той се чувства в клуба ЦСКА. И предполагам, че много от тези членове за един месец, когато са чакали и то с голяма амбиция да влязат в този клуб ЦСКА.

Снимка 348282

Източник: LAP.bg

Какво мога да пожелая?! Пожелавам първо ръководството, всичко това, което се пише, то ще се и допълва, да бъде точно. Но най-важното за мен е един голям стимул от стотици или 50 хиляди фенове, които ще дойдат, един мач успешен нашият отбор да направи. Да даде една основа за едно добро самочувствие до края на първенството, а да не говорим за полуфиналите за Купата. Аз вярвам и трябва да мислим за победа.

Желая Ви приятна работа! Достатъчно материал ще имате за това ЦСКА 70 години".

Пламен Марков: Титлата ще бъде най-големият подарък за ЦСКА, няма как да доведем гранд за юбилея

Пламен Марков: Титлата ще бъде най-големият подарък за ЦСКА, няма как да доведем гранд за юбилея

"Аз мисля, че 4000 зрители все още не е имало на домакински мач на Лудогорец"