Треньорът на ЦСКА Алън Пардю все още не е напълно наясно със стартовия състав за неделния финал на SESAME Купа на България срещу Левски.

До последно той ще се чуди кой да застане под рамката, като към момента с по-големи шансове е Густаво Бусато. Освен това бившият мениджър на Уест Хям, Нюкасъл и Кристъл Палас умува дали да не използва Амос Юга в центъра на защитата, пише "Тема спорт".

Африканският халф пропусна последните две срещи на тима заради наказание и не е бил на терена от 21 април. Въпреки това той със сигурност ще започне като титуляр, но все още не е ясно дали ще е част от ариергарда, или ще действа в предмостието на отбраната. Юга игра като централен защитник в последното вечно дерби (0:0 на 17 април) по принуда, тъй като Томас Лам бе в Нидерландия заради раждането на сина си. Юга се представи на високо ниво, като действаше много стабилно в партньорство с Мено Кох. С добро позициониране компенсира липсата на скорост, а се понрави и с активността си при изнасянето на топката.

Антов: Бих играл отново за ЦСКА

Антов: Бих играл отново за ЦСКА

Пожела успех на финала

Юга игра добре като централен бранител и в първия двубой със Славия за купата, спечелен с 2:0. В същото време Лам е доста колеблив и неубедителен в последните срещи. Именно той сгреши при попадението за Славия в последния мач на армейците, когато опита да се предпази при несполучлив удар на Радослав Кирилов и позволи на крилото на белите отново да стигне до топката и да преодолее Бусато.

Ако Пардю заложи на Лам за партньор на Кох, в средата на терена ще действат Юга и Жеферсон. А в случай че африканецът бъде върнат в по-задни позиции, до Жеферсон в средата на терена ще се избира между Мухар и Лам. Отляво и отдясно на защитата ще действат съответно Мазику и Турицов, а пред тях - Гарсес и Йомов.