Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не решава еднолично казуса с партньорство между държавата, чрез дружеството Сердика спортни имоти АД и ЦСКА във връзка с изграждането на стадион "Българска армия". Решението щяло да бъде взето от Министерски съвет, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Въпросът към министъра по горещата тема бе зададен от депутата Йордан Терзийски. Засега се обсъждат два варианта за партньорство – чрез създаване на смесено дружество или чрез концесия. Възможна е обаче и някаква трета форма на партньорство.

Преди седмица собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се срещнаха с министър Радостин Василев, като след това се разбра, че до септември трябва да излезе разрешителното за строежа на "Армията", като според първоначалните планове до декември 2023 стадионът трябва да е завършен. Радостин Василев обясни още, че в момента се прави анализ на най-удачната форма на партньорство, като тя все още не е избрана.

ЦСКА запълни квотите за играчи извън Европейския съюз

ЦСКА запълни квотите за играчи извън Европейския съюз

С привличането на Браян Морено ЦСКА вече разполага с максимално допустимия брой чужденци

Друг от въпросите на силно заинтригувания Йордан Терзийски гласи следното: "Анализиран ли е рискът задълженията на ЦСКА да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното дружество, при положение, че стадиона стане част от капитала на новото дружество чрез апорт? Как е защитен интересът на държавата, която в случай е принципал в Сердика спортни имоти ЕАД?".

От своя страна министър Василев обяснява, че държавният интерес ще бъде защитен чрез изискване на банкова гаранция при започване на строителство.

Терзийски пита също така има ли направен одит на Сердика спортни имоти и какъв е резултатът от доклада. Министър Василев е категоричен, че ще предостави пред Народното събрание доклада на Сердика спортни имоти АД за задълженията на "червения" клуб. Той обещава да не се пристъпва към по-нататъшни действия преди изчистването на задълженията между двете страни.

Припомняме, че желанието на ЦСКА е част от тези задължения да бъдат прихванати, след като ръководството на клуба вече е наляло милиони на базата в Панчарево. Така и трябва да бъде...

ЦСКА обяви промяна в началния час на контролата с Хартберг

ЦСКА обяви промяна в началния час на контролата с Хартберг

Мачът ще се играе от 14:00 часа българско време