Новият любимец на феновете на ЦСКА Брадли де Нойер говори специално за предаването "Код Спорт" по RING. В началото на седмицата нидерландският бек реализира гол-шедьовър, с който се превърна в герой, носейки успеха с 2:1 над ФК ЦСКА 1948. Новото попълнение на "армейците" не крие, че се чувства комфортно в клуба и споделя интересни случки от съвместната си работа с румънската легенда Джика Хаджи. Предлагаме акценти от интервюто с Де Нойер:

- В ЦСКА сте от два месеца - какви са впечатленията ви от отбора и от българския футбол като цяло?

- Когато дойдох тук, знаех, че това е голям клуб. Усетих го веднага. Тъй като, когато бях в Румъния, не бях в голям клуб, само Джика Хаджи беше голямото име в клуба, но нямахме много привърженици или нещо подобно. Но след това тук, в ЦСКА осъзнах какво е да си в толкова голям клуб, така че се чувствам много добре и съм щастлив, че съм тук.

Брадли де Нойер: Радвам се, че подписах с голям клуб като ЦСКА

Брадли де Нойер: Радвам се, че подписах с голям клуб като ЦСКА

"Мисля, че тази година ще се преборим с Лудогорец, имам добро предчувствие"

- Знаете, че Саша Илич също е нов в ЦСКА. Как се работи с него?

Той е много добър треньор. Лично той ми каза, че ме иска в отбора и затова дойдох. Мисля, че виждате, че постигаме добри резултати с него начело. Създаваме добър колектив. Той е много емоционален, мисля, че това се вижда по време на мачовете. Щастлив съм, че мога да работя с него тук.

- Джика Хаджи е гостувал два пъти в нашето предаване. Какво е да работиш с него - какъв е като треньор и като човек?

- Той е страхотен човек. Има огромно сърце. Той е фантастичен. Помогна ми много в развитието ми. Освен това, е голямо име във футбола. Всички го познават, но той е голям и като човек. Знаете ли, когато преди мач в Европа, излезем на терена, всички фенове искат снимка с него, а не с нас, играчите. Той е истинска звезда. Не мога да кажа и една лоша дума за него.

- Можете ли да ни кажете някои съвети, които помните от него?

- О, съвет? Той казваше: всеки път, когато искаш да играеш футбол, да не се страхуваш да играеш и да имаш увереност. И той е роден победител. Саша Илич ми напомня много за него със своята философия за футбола. Той също има манталитет на победител. И двамата са много темпераментни и държат всеки футболист да вярва в собствените си възможности на терена.

- Джика Хаджи е световна футболна звезда. Как обаче той се държи със своите футболисти като треньор, различен ли е?

- Не. Не се държеше с нас като звезда. Той е много спокоен. Няма никаква арогантност в поведението му. Помагаше на всички в тима, беше ни като баща. Мога да ви дам и пример. Мисля, че преди три години на Коледа няколко от чужденците в отбора бяхме сами като мен и нямаше с кого да прекараме празника. Той беше в хотела си, тъй като притежава хотел, а всички ресторанти бяха затворени, защото беше Коледа. Тогава синът му Янис ни се обади и каза: "Елате да хапнете с нас". Така прекарахме Коледа заедно с него. Пихме само по чаша вино, защото на следващия ден имахме мач. Това беше страхотно отношение от негова страна. Никога няма да го забравя.

- Колко дълго мислите, че ще играете в ЦСКА?

- Не знам. Надявам се възможно най-дълго. Това е страхотен клуб, голям клуб. Искам също така да изкача и следващото стъпало в кариерата си, но засега ми е добре тук и се фокусирам върху шампионата, купата и всичко останало, защото мисля, че е време отборът да стане шампион.