Новият вратар на ЦСКА Данте Стипица направи любопитно разкритие в интервю за хърватската медия "Sportske Novosti".

Стражът сподели как се чувства при "червените" и в България, като говори и за двата мача в Лига Европа на отбора досега.

УЕФА върза ръцете на ЦСКА по казуса с наказаните Кристиян Малинов и Николай Бодуров

УЕФА върза ръцете на ЦСКА по казуса с наказаните Кристиян Малинов и Николай Бодуров

И двамата са аут от състава на "червените" за мача с Адмира Вакер

"Всичко е супер в ЦСКА, добре ми е в България. Единственото нещо е, че основният вратар от миналия сезон (б.р. - Черниаускас) стартира като титуляр в първите официални мачове сега. Причината за това е, че в ЦСКА смятат да го продадат.

ЦСКА ме спечели с това, че е голям клуб и има амбицията да изрита Лудогорец от върха. Освен това ние искаме да направим и пробив в Европа, защото клубът ни има сериозни традиции на международната сцена. През лятото имах доста добри предложения, особено след силното ми представяне във финала за купата срещу Динамо Загреб (0:1). Аз обаче вече бях подписал договор с ЦСКА и исках да премина в България. Въпреки това някои клубове продължаваха да ме питат дали няма да размисля. Търсеха ме даже след като бях стартирал подготовка с ЦСКА.

Копенхаген чака ЦСКА, ФКСБ е потенциален съперник на Славия
Обновена

Копенхаген чака ЦСКА, ФКСБ е потенциален съперник на Славия

Стярнан е другият вариант за "червените", Рудар - за "белите"

Познавам сравнително добре следващия ни съперник в Лига Европа - Адмира Вакер. Причината за това е, че бившият ми треньор в Хайдук Дамир Бурич им беше наставник през 2017-а (б.р. - сега е начело на Гройтер Fюрт). Говорих с него и той ми каза някои неща за Адмира. Трябва да се справим с тях, ако искаме да постигнем нещо сериозно това лято.

Очаквам Хайдук да премине с лекота през Славия и дори да запази сили. Най-силно впечатление в българския отбор ми прави 42-годишният вратар Георги Петков. Той имаше основна заслуга Славия да спечели Купата на България и да се класира за Европа", коментира Стипица пред изданието.