ЦСКА го направи отново - победи Базел! "Червените" надиграха тактически голямо име в европейския футбол и този успех с 1:0 дава надежда, че ЦСКА за трети пореден сезон ще намери място в групите на евротурнирите. ЦСКА не докосна небето, а продължава да гледа от него, седнал на златния си трон. Няма по-успешен български отбор в Европа, няма да има. Със славното си минало, с 3 полуфинала, палач на европейски шампиони. С отличното си настояще. ЦСКА пак е марка на международната сцена и именно това е голямото постижение на ръководството на клуба. Точно то върна ЦСКА на картата, след като преди това 31-кратният шампион беше на дъното и 3 години поред отпадаше още от първия си съперник - Стяуа, Мура и Зимбру.

"Доброжелателите" очакваха ЦСКА да се провали и да загуби. И то пред малко фенове. И двете пожелания не се случиха. ЦСКА изигра силен мач и стигна до победата, която можеше да е още по-изразителна, ако не беше хърватският рефер Дуйе Струкан, който не отсъди чиста дузпа за "червените" при резултат 1:0, за очевидна игра с ръка в наказателното поле на футболист на Базел. Дори хората от Швейцария в Сектор "А" признаха това. Не се сбъдна и прогнозата за малко публика. Повече от 15 000 напълниха Сектор "А" и Сектор "В", за да преживеят със сърцата си поредната незабравима европейска вечер. Чувството не може да се опише, то се усеща. Всеки един от тях със сигурност е бил горд от ЦСКА. Но всеки един от тях е усещал и срам. Заради случилото се в Сектор "Г"...

Снимка 584654

Източник: startphoto.bg

В края на първото полувреме много фенове от Сектор "В" спонтанно започнаха да пълнят Северната трибуна. Бързо се сформира агитка и започнаха песните в подкрепа на отбора. Сигурен съм, че ако това беше продължило до края на мача, ЦСКА щеше да спечели с повече голове. За да дойде големият шок, позор, срам... "Армейци" да бият "армейци"! Гледали сме такива сцени в други агитки, видяхме го и в "червената". Не е нормално да налагаш хора, с които имате обща любов и цел. Стига наистина да е така. Писал съм го, пак ще го напиша - като организираните фенове са решили да бойкотират, да го правят, но на Трибуната. Ако пък са решили твърдо да не посещават мачове, да не го правят и влизайки инцидентно, за да бият други. Сектор "Г" не е на никого. Тъжно и жалко е да те бият, защото... пееш за ЦСКА. Болшинството от публиката на ЦСКА не бойкотира, защото вижда развитието на клуба. Феновете ще се завръщат масово все повече и повече. След грозните сцени от снощи, хората са твърдо решени на следващия домакински мач неорганизирани фенове да напълнят Сектор "Г". Трудно ще малтретират цял сектор. Това беше лъжицата катран, която вгорчи незабравимата европейска вечер на ЦСКА. Това не трябва никога повече да се повтаря, защото е недопустимо, немислимо и много долно.

Снимка 584649

Източник: Официален сайт на ЦСКА

В същото време легенди на клуба, от истинските, се радваха като малки деца на победата. Там бяха Димитър Пенев, Димитър Якимов, Петър Жеков и Джони Велинов. Един до друг, обединени от любовта си към ЦСКА. Те не се продават, те обичат. Там беше и бившият футболист, и треньор на отбора - Милен Радуканов. Той донесе на "червените" Купата на България и Суперкупата като наставник. Там бяха още бивши футболисти, като Борис Галчев, и много други. Семейството на ЦСКА е огромно. Феновете пък се сетиха и за един господин, който явно получи амнезия и бързо забрави кой е ЦСКА. Същият получи и много жълти стотинки върху звездата си на Алеята на славата на стадион "Българска армия". Дано е гледал мача по телевизията и леко си е спомнил кой и какво е ЦСКА.

"Мирно пред евробоеца! Футболната гордост на България ЦСКА отново повали Базел!" - такова беше заглавието на ТОПСПОРТ на репортажа от големия мач. Да, евробоецът е един. Европа го обича. Именно там е истината. ЦСКА направи първата крачка към ново участие в групова фаза със силен мач и победа. По-важното е, че получи за пореден път силната и чиста любов от своята велика публика. С малки изключения. Но да не се връщаме пак на позора в Сектор "Г". Днес денят е хубав за всички, обичащи ЦСКА. Които до реванша ще живеят с вярата и надеждата за краен успех срещу Базел. Каквото и да стане, едно правете - вярвайте в този ЦСКА. Никога не предавайте детската си любов. Тя е червена, а звездата й ще грее вечно...

Какво предизвика бой в Сектор "Г"? Стигнаха ли някои хора дъното в името на протеста си?

Какво предизвика бой в Сектор "Г"? Стигнаха ли някои хора дъното в името на протеста си?

Бити ли са деца?