Жребият в Лигата на конференциите не бе благосклонен и ЦСКА се среща с Осиек в третия квалификационен кръг. "Червените" си извоюваха място сред поставените отбори в този етап от пресявките, но изтеглиха късата клечка.

Хърватските "биело-плави" са считани за фаворит в сблъсъка. При тях развитието в последните години е стремглаво нагоре, като сериозните финансови инвестиции в клуба започват да дават резултат.

В Хърватия: Футболът на Осиек е като парче на AC/DC

В Хърватия: Футболът на Осиек е като парче на AC/DC

Хърватският клуб се изправя срещу ЦСКА в Лига на конференциите

Според "Transfermarkt" към момента играчите на Осиек струват 32,55 милиона евро. ЦСКА пък е оценен на 14,24 милиона.

За сравнение преди 2 години, когато тимовете отново се срещнаха в европейските клубни турнири, "червените" имаха отбор за 23,38 милиона, а Осиек беше с футболисти за 15 милиона.

Снимка 541194

Източник: nk-osijek.hr

Така във времена на световна пандемия се оказва, че хърватите са увеличили стойността си повече от два пъти и продължават с инвестициите.

Само това лято платиха 2,5 милиона евро на Алавес за нападателя Рамон Миерес, а привлякоха и няколко състезатели със сериозни финансови претенции като свободни трансфери.

От гледна точка на ЦСКА сблъсъкът идва твърде бързо след генералните промени в ръководството и треньорския щаб.

Стойчо Младенов и екипът му имат нужда от поне месец да опознаят играчите - получават обаче едва десетина дни. Преди гостуването на Лиепая в Латвия специалистът призна, че е изгледал само два мача на ЦСКА.

Лазаретът на ЦСКА започва да се изпразва

Лазаретът на ЦСКА започва да се изпразва

Бисмарк вече тренира пълноценно, травмата на Кайседо не е сериозна

Макар и с по-скъпи играчи от Осиек, преди две години "червените" бяха в идентична ситуация. Тогава 31-кратните шампиони на България успяха да излъжат съперника си само дни след назначаването на Люпко Петрович.

При това с някои имена в състава си, които съвсем не убедиха на "Армията" и към момента не биха намерили място в състава. Диего Фабрини, Нуно Томаш, Тони Уот са част от играчите, които отстраниха Осиек. Сега вероятно стратегията ще е същата - а изпълнителите по-добри.

Снимка 463062

Източник: Фейсбук

ЦСКА е хванат в крачка, в момента проектът на Стойчо Младенов и ръководството тепърва трябва да сработва. Излишно е да се коментира отново физическото състояние на отбора и кризата с контузени. Кирил Динчев също ще е под пара идните седмици.

Но "червените" знаят как да се измъкват без да имат нужното време. Вероятно никога няма да разберем как го правят. За пример можем да вземем миналата есен, когато Даниел Моралес временно пое отбора и записа престижно равенство 0:0 като гост на Рома. 

ЦСКА без универсален футболист в първия мач с Осиек

ЦСКА без универсален футболист в първия мач с Осиек

Тибо Вион продължава да лекува травма

След това пристигна Бруно Акрапович и още без да знае имената на играчите завоюва сладкия успех срещу "римските" вълци с 3:1, а и доста солидна поредица в efbet Лига.

В ЦСКА време няма - Стойчо Младнов отлично знае това. Каза го в Лиепая. Да, Осиек към момента изглежда фаворит на хартия, но такъв беше и Базел миналия сезон. Едно е сигурно - "червените" винаги тръгват мудно и са близо до провал срещу по-леките съперници, но когато дойдат големите имена в Европа, превключват на друг режим и надскачат себе си!

Снимка 540674

Източник: LAP.bg