Бразилският вратар на ЦСКА Густаво Бусато участва в подкаст в родината си, в който говори по актуални теми около него и отбора.

Ето какво каза той:

"Дължим победата над Виктория Пилзен най-вече на нашите фенове. Пилзен е солиден отбор нямащ загуба в европейските клубни турнира у дома в последните години. Бяха загубили само от Реал Мадрид и Барселона. Както и ти каза загубихме с 0:2. Задачата беше трудна, но не и невъзможна. Когато феновете ни запяха ни вдъхнаха нужните сили, еуфория и желанието за обрат и победа. Направихме 2:0, а те не спираха да пеят и да ни подкрепят. Това даде още повече сила в краката на футболистите и така се стигна до последната минута когато отбелязахме гол и резултата стана 3:0. Беше невероятно изживяване.

Феновете нямаше как да видят миналогодишната победата Базел и да изживеят тази емоция и сега се радваха двойно повече. Цяла седмица хора ме срещат по улиците и ми благодариха. Постоянно ми повтарят много благодаря, много благодаря еуфорията на феновете не спира.

Няма да има лесен мач. Всички съперници са много силни и здрави. Както и ти каза Рома е кандидата за спечелване на Лигата на конференциите. Ние и миналата година играхме с тях в една група. Направихме 0:0 в Рим, а вкъщи ги победихме с 3:1. Да, сега мачовете ще са различни, но нашите мечти са големи и защо да не ги излъжем пак.

Много бързо се адаптирах към отбора. Когато пристигнах клуба се нуждаеше от вратар, грабнах си шанса и се чувствам много добре. През изминалия сезон направих и рекорд за мачове без да допусна гол. Искам сега да направим добър сезон, да се представим добре в Лигата на конференциите и да станем шампиони в България.

Да, феновете ни са невероятни направо фанатични особено преди този мач. Ако победим в този мач всичко е наред, всички са щастливи и сме най-големите,н о ако загубиш една седмица си седиш само вкъщи защото е малко страшно, ако те видят на улицата.

Лудогорец не са лоши, но две години ги елиминираме за Купата на България, сега ще опитаме да ги спрем и за титлата. Ще е трудно, но не невъзможно.

Беше много трудно. Толкова беше студено, че снега който валеше направи терена лед. Никой не си чувстваше краката. Линиите на игрището се скриваха много бързо. Топката беше оранжева. За вратарите беше още по-трудно в тази ситуация. Мисля че по време на мача беше -20 градуса. Това беше най-трудния мач в кариерата ми. Но за щастие спечелихме с 1:0. Никога обаче няма да го забравя. Винаги ще помня този мач.

България е страна, в която се чувствам много добре. Тук се роди моята дъщеря. В България се промени моят живот. Тук съм с моята съпруга, която също много харесва София и се чувства много добре. Даже не мога да кажа, че ми липсва нещо от Бразилия, защото тук и храната ми харесва и като цяло София е много спокоен град, в който се чувстваме отлично. Аз харесвам всичко тук. Имам още време което да прекарам в този град, а той може да ни предложи още хубави моменти. Предстои да видим.

Нямам думи да изразя какво почувствах, когато имах възможността да разговарям с Христо Стоичков лице в лице. Той не е човек, той е идол във футбола. Както ти каза повече го уважават и обичат и от президент на страната. Той има уважението на всеки един човек в страната".

Кирил Динчев започна да подобрява кондицията на "червените"

Кирил Динчев започна да подобрява кондицията на "червените"

Двуразови тренировки за ЦСКА