Сайтът fccska.com направи дежурния си анализ на полусезона на ЦСКА. Представяме ви първата част от него, която е посветена на вратарите на "армейците".

Густаво Бусато - 22 изиграни мача (16 мача за първенство, 6 мача за Лига на конференциите); 2147 изиграни минути (1561 минути за първенство, 586 за Лига на конференциите); 14 чисти мрежи (10 за първенство и 4 за Лига на конференциите); 3 жълти картона (2 за първенство и 1 за Лига на конференциите); 5 изиграни мача в контролни срещи с 267 изиграни минути.

Бразилецът е като качествените вина, всеки следващ негов сезон е по-силен от предишните. Работата му в червения гранд го превърна в един от най-постоянните вратари в първенството, а има определени компоненти, в които може би е безспорен номер едно. Като такъв ще разгледаме играта му един на един при откъснал се нападател, ситуации, в които спаси отбора си неведнъж. Отличен рефлекс, следи играта много внимателно. Контролира отлично наказателното си поле. Подобри много играта си с крака, въпреки, че понякога в стремежа си да не загуби топката е склонен да я изчисти в тъч. Остава по-пасивен при центрирания. Отличната му работа не остава скрита и се заговори, че тим от родината му иска да го закупи.

Снимка 577038

Източник: Официален сайт на ЦСКА

Димитър Евтимов - 4 изиграни мача (2 за първенство и 2 за купата на България); 430 изиграни минути (195 минути за първенство, 235 минути за купата на България); 1 чиста мрежа за първенство; 6 изиграни мача в контролни срещи с 360 изиграни минути.

Започна третия сезон на Митко при армейците, във всеки един от тях бе използван като втора опция под рамката на вратата. И през този полусезон започваше в мачовете за купата на България, които не бяха двата най-добри мача за червените, но персонална вина не можем да търсим в неговите изяви, нещо повече спаси решителната дузпа за победата над Гигант Съединение. Няма как да не забележим едно желание да се докаже във всеки мач, което води до малко напрежение в повече, но като цяло винаги е надеждна смяна. И тук играта с крака ни се струва най-слабото звено в играта му.

Снимка 539526

Източник: cska.bg

Алекс Божев - 4 влизания в групите за Лига на конференциите; 2 изиграни мача в контролни срещи с 181 изиграни минути.

На крехката си възраст започна трети сезон в орбитата на първия състав на ЦСКА като все още чака официалния си дебют. За сметка на това записа два мача в контроли и 9 мача с 845 минути с 1 жълт картон за втория състав на армейците, където щеше да играе много повече, ако не беше и контузията, която го сполетя. В личен план участва и на Европейското първенство до 17 години в Израел като игра в 3 мача. Нямаме съмнение, че всички в клуба виждат в него чудесна инвестиция за вратарския пост в клуба.