Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович отговори на няколко въпроса на ТОПСПОРТ след голямата победа с 3:1 над Рома от груповата фаза на Лига Европа. Босненският специалист е доволен, че любимата му схема 3-5-2 вече дава резултат. Той покани легендата на ЦСКА и съсобственик на клуба - Христо Стоичков, да дойде на стадиона за следващите срещи на "армейците". 

Победата над Рома ли е най-голямата във Вашата кариера?

- Сега, като погледнем колко е голям съперника, какво име носи. Имаш много важни победи в българското първенство и за Купата с Локомотив. Беше много важно за мен. Но тази победа над Рома е от сладките. Много се радвам. Но повече се радвам за нашите фенове. Които не можеха да присъстват на трибуните, но със сигурност са гледали по телевизията и са ни подкрепяли. Надявам се скоро отново да ги видя на мачовете ни. 

Легендата Христо Стоичков винаги надъхва преди мач отбора с пост във "Фейсбук". Но чува ли се с Вас и играчите? Сигурно знаете, че той е и съсобственик на ЦСКА.

- Да, знам ситуацията в клуба. С мен не се е чувал още. Ще се радвам да се чуем. Каним го на следващите ни мачове - да дойде, да се запознае с тези играчи, с които още не се познава лично. Ще е добре. 

Схемата 3-5-2 май не е никак лоша за ЦСКА. Започва да дава резултати. 

- Точно така е и това трябваше да стане. През цялото време повтарях, че ЦСКА има качествени халф-бекове и крила. Мога да правя ротации и да дублирам на всяка позиция. Мазику и Кери по левия фланг, Енрике, Тибо Вион и срещу Рома Йомов по десния. И той може да играе там, няма проблем. Само трябва да продължаваме в тази посока. Играчите да искат още повече да свикнат със схемата. 

След добрите мачове в Европа, няма да закъснеят офертите към водещите футболисти на ЦСКА. Ще държите ли през зимната пауза ядрото на отбора да бъде запазено?

- Ще дискутираме това с директорите в клуба. Не е въпрос само към мен. Аз работя с това, с което разполагам. Със сигурност ще кажа желанието си за бъдещето, но тези теми трябва да се обсъждат на високо ниво. Ще решим какво ще правим. Нещо, което е добро за отбора, за клуба, ще се прави. ЦСКА няма да остане без качествени играчи. 

Вие набелязал ли сте нови попълнения?

- Гледам много, интересувам се как може да повдигнем нивото на отбора. Още повече след мач като този с Рома. Да видим какъв играч ни липсва, за да постигнем още повече. Да сме още по-сигурни и качествени. Имам добри играчи и съм спокоен за бъдещето на отбора. Но винаги трябва да се мисли и за нещо ново и по-качествено. Ако е възможно. 

Феновете се радват най-много на победите в Европа и тези срещу Левски. Сега ЦСКА влиза в ролята на фаворит Във Вечното дерби. Феновете очакват не само победа, а разгром. Тежи ли това на Вас и отбора или ви мотивира още повече?

- Левски изобщо не е тема в момента. Мислим само за мача в неделя - срещу Ботев (Враца). Няма да допусна играчите ми да мислят за дербито с Левски сега, защото професионално е да мислиш само за следващата среща. Но целта ми е до края на годината да спечелим и двата оставащи мача. 

От билета за Европа до автобуса, който веднъж не запали

От билета за Европа до автобуса, който веднъж не запали

Гриша Ганчев върна ЦСКА на картата на Стария континент, Рома не е Сутиеска