ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград. По презумпция мачът ще е много тежък за столичани, а залогът е голям - място сред последните 4 отбора в турнира за Купата на България.

И елиминиране на най-трудния съперник.

След отпадането на Левски от Черно море през есента, миналогодишният палач на "червените" вече е извън сметките.

За последно ЦСКА вдигна националната купа през 2016 година. Грандът постигна немислимото и го стори от "В" група (Трета лига) с изцяло български състав. След завръщането си при майсторите все още удря на камък.

Последва отпадане от Локомотив (София) след загуба с 1:2.

Миналия сезон "армейците" отстраниха Лудогорец (2:1) в паметна вечер в Борисовата градина, но след това "вечния съперник" - Левски, се възползва от обезкървения състав на Стамен Белчев (0:2, 2:2).

Голям мач!

Голям мач!

Твърде много се изговори и изписа за спорни, безспорни моменти, ощетени, ощипани...

Това се случи на полуфиналите.

Сега ЦСКА на Любослав Пенев ще гостува на "орлите", които изглеждат преродени при Стойчо Стоев. Феновете на 31-кратните шампиони има защо да се притесняват.

От началото на сезона техните любимци нямат силно гостуване срещу отбор от челото в Първа лига, а сега излизат в елиминационен двубой срещу водача. Навън "червените" достигат мъчно дори до положение за гол. Традицията също е на страната на разградчани.

Именно в такива мачове най-важна е работата на треньора. Любо Пенев ще трябва да се нагоди към ситуацията - ако имаше реванш на "Армията", статистически шансовете щяха да са в пъти по-големи.

Наскоро Лудогорец надигра Левски като гост с 2:0 и отново онагледи надмощието си у нас. Ел Голеадор ще трябва да сътвори мини-чудо, а стори ли го - ще влезе още повече под кожата на феновете.

Те му дадоха кредит на доверие при завръщането си тази зима.

Започна да им се отблагодарява с лансирането на няколко талантливи момчета от школата, които едва ли щяха да помиришат терен при предшественика на Любо. Тепърва ще разберем дали голобрадите юноши са готови за първия си сериозен тест.

Чужденците в атака пък все не могат да надскочат себе си във важните мачове. Пенев ще има трудна задача и с мотивирането им. На моменти изглежда сякаш те не осъзнават огромните очаквания, с които са натоварени.

Преди време бе лепнато марковото определение "супер" към името на специалиста. От тогава изтече много вода, ситуацията в ЦСКА се промени, в родния футбол навлезе нов голям играч.

Време е Любо да покаже отново защо бе наречен така и да спечели ключовата битка, добавяйки нов трофей в богатата клубна витрина. В дома на съперника.

Евентуално отпадане запраща "армейския" клуб към нов нулев сезон. Слага точка на най-посредственото десетилетие в Борисовата градина.

Любослав Пенев: Всеки в ЦСКА може да играе и да не играе, съветите на Петрович са ми ценни

Пенев: Всеки в ЦСКА може да играе и да не играе, съветите на Петрович са ми ценни

"Получавам много ценни съвети. От различни хора в клуба"