Собственикът на Спартак (Москва) Леонид Федун е възлагал големи надежди на новото попълнение на ЦСКА Денис Давидов.

През 2014 година, когато халфът е на 19 години, мултимилиардерът казва:"Отглеждаме новия Меси!". След това договорът на полузащитника е удължен до 2019 година и заплатата му е увеличена. 

Давидов прави силна пролет на 2015 година под ръководството на Мурат Якин. През лятото треньор става Дмитрий Аленичев, а клубът привлича Зе Луиш и Юра Мовсисян, които играят на позицията на младока. 

След раздялата на Спартак с Денис, Федун казва:"Какво мога да направя за Давидов? Преди години му дадох надежда. Сега нямам такава за него. Преходът от младежкия към мъжкия футбол винаги е труден". 

Спортният директор на досегашния клуб на 24-годишния футболист Нижни Новгород изказа възмущението си от поведението на играча. Руският тим ще играе бараж за промоция в елита с Криля Советов. 

"Всичко, което се случи с Давидов беше изненада. Беше в болнични и знаехме, че няма да играе срещу Криля Советов. Той искаше да му разтрогнем договора и ние се съгласихме", заяви Александър Липко. 

"Очаквахме повече от Давидов. И в мачовете, и в тренировките. Веднъж ни попита защо не играе. Интересно момче. Денис загуби конкуренцията за място на терена и затова не играе", добави шефът на Нижни Новгород, цитиран от "Тема спорт".

ЦСКА привлече Денис Давидов

Спорната селекция на ЦСКА продължава с халф от втора дивизия на Русия

"Червените" привлякова считания за голям талант на Спартак (Москва) Денис Давидов