Едно от новите попълнения на ЦСКА Борис Секулич даде обширно интервю за словашкия вестник "Dennik Sport". В него той признава, че е имал и други оферти освен тази на "червените", но изобщо не се е замислил при избора си, пише "Тема спорт".

Жоржиньо и Борис Секулич тренираха за сефте с ЦСКА

Жоржиньо и Борис Секулич тренираха за сефте с ЦСКА

"Армейците" с първо занимание на австрийска земя

Борис, да започнем оттам, че футболната общественост в Словакия е шокирана от решението ти да не останеш в Слован. Нещо повече ти светкавично си уреди преминаване в нов отбор и това е ЦСКА. Трансферът ти там сякаш е станал много набързо?

- Наистина нещата се получиха доста бързо. Трябва да отбележа, че приех първата оферта, която получих, макар да изскочиха и още няколко алтернативи. Прецених плюсовете и минусите на всяко предложение и избрах преминаване в София. Рано сутринта пристигнах в България и подписах договора. Със себе си носех единствено бутонки и малко футболна екипировка. Не успях да си взема никакъв багаж, защото трябваше да замина много бързо.

Новият ти треньор Нестор Ел Маестро имаше ли някаква роля за преминаването ти в ЦСКА? Той е доста добре запознат с теб от престоя ви в словашкото първенство през изминалия сезон?

- Честно казано, не знам дали той има нещо общо. Преди да ви дам интервюто дори нямахме възможност да си поговорим по-обстойно с него. Той само ми прати есемес, с който ме поздрави и честити за договора с ЦСКА. Преди да подпиша с клуба, не съм говорил с Ел Маестро. Но съм убеден, че ръководството на ЦСКА е коментирало привличането ми с него и го е попитало за мнение. Ние бяхме съперници през миналия сезон, борихме се един срещу друг и ще бъде интересно да сме от една и съща страна. Очаквам с нетърпение да работя с Ел Маестро.

Кои са причините, поради които прие офертата на ЦСКА?

- Има няколко фактора. От една страна, София е много хубав град, освен това е близо до родния ми Белград. Това, което най-силно натежа обаче, е друго - ЦСКА е велик клуб, с големи традиции, който всяка година се бори за титлата. Има много фенове, а дербитата с Левски са страхотни сблъсъци.

ЦСКА представи Борис Секулич!

ЦСКА представи Борис Секулич!

Той е петото ново попълнение

Добре, но ЦСКА не е ставал шампион от десет години...

- Това е факт, в момента Лудогорец има 7 поредни титли. ЦСКА обаче иска да сложи край на тази хегемония. Желанието ми бе да премина в клуб, който ще се бори да стане шампион и ЦСКА е точно такъв.

Какво предстои пред теб и отбора?

- Вече сме в Австрия за подготвителен лагер. Предстоят ни няколко контроли с добри отбори. Имах някои разговори с президента на клуба, обсъдихме нещата. Има и други нови попълнения, така че ще се напасваме. Ще бъдем добре подготвени за участието ни в евротурнирите. Там започваме срещу ФК Рига.

Казаха ли ти от ЦСКА на кой пост възнамеряват да те използват?

- Засега не. Питаха ме единствено къде мога да играя. Казах им, че в Словакия съм бил краен бранител, централен защитник, играл съм дори и като опорен халф. Това е една от причините, поради които съм привлякъл вниманието на ЦСКА. Аз съм универсален футболист и нямам проблем да играя на всяка позиция.

А къде предпочиташ да действаш?

- За мен няма никакво значение, всички постове имат своите предимства и недостатъци. Ако съм краен бранител, трябва да бягам повече, но пък е по-интересно, защото се включвам по-често в атака. Няма чак толкова много физически единоборства, но пък е много отговорна позиция.

Защо не остана в Слован? Ти направи доста силен сезон, беше капитан на отбора, от три години играеше в Братислава...

- Такива неща се случват във футбола и не можеш да ги предвидиш. Просто не успяхме да постигнем съгласие под каква форма ще продължим да работим заедно. Аз обаче винаги съм играл със сърце за Слован. Винаги бих се върнал в Братислава, за да гледам отбора. Напуснах с добри чувства. Съжалявам, че няма да мога да играя на новия стадион (б.р. - очаква се новият клубен стадион на Слован да бъде построен до края на тази година) или да спечеля титлата със Слован. Аз съм сигурен, че отборът ще е шампион през новия сезон. Но сега гледам към ЦСКА и се надявам на свой ред да стана шампион.