Борис Галчев бе специален гост в YouTube канала на фенове на ЦСКА "The Twins", част от който е и предаването "Извън групата". 37-годишният полузащитник на Миньор (Перник) представи себе си така:

"Аз съм същият, какъвто бях на 18. Продължавам все така силно да обичам ЦСКА. Ще използвам едни думи на Франческо Тоти: "Можеш да смениш жената, колата, дрехите си, но няма как да смениш любимия отбор". ЦСКА е клубът на сърцето ми и точка".

Боби, ти имаш два престоя на "Армията". Кой оценяваш като по-успешен?

- ЦСКА е най-големият отбор на България. За мен е сбъдната мечта и се наслаждавах на всеки един ден, в който носих червената фланелка. И двата периода бяха много добри. Не ги деля, макар че вторият наклони везните емоционално. Тогава изпитахме истинската любов на феновете.

Онзи сезон е считан за най-романтичният...

- Нормално. Много трудно друг отбор от Трета лига ще спечели купата на България. Имаше голямо обединение между шефове, футболисти и привърженици.

Кой е най-щастливият ти момент в ЦСКА?

- Най-щастливият се надявам да предстои. Иначе до момента това са спечелените две купи (2011 и 2016 година) и Суперкупата на България (2011 година).

Защо беше задраскан с дебелия флумастер от Гриша Ганчев?

- Аз си стоя зад думите в интервюто, което бе посочено за причина за отстраняването ми. Не съм нападал никой. Бях критичен не към чужденците, а към целия отбор, дори и към мен. Това, че ме отстраниха, не може да ме накара да обичам по-малко ЦСКА. С г-н Гриша Ганчев разговори не съм имал. Говорих само с Данаил Ганчев. Стиснахме си ръцете. Приех нещата нормално. Той е човекът, който в момента издържа клуба и както се казва, който плаща, той поръчва музиката. Бях на 33 години. Политиката на клуба е да взима добри чужденци и да развива млади футболисти. Интервюто не беше причината за раздялата ми с ЦСКА. Ръководството така беше преценило. Кой съм аз да търся контакт с г-н Ганчев? Аз съм една малка частица от историята на клуба. Не му се сърдя.

Борис Галчев: Дано ЦСКА стопи аванса на Лудогорец

Борис Галчев: Дано ЦСКА стопи аванса на Лудогорец

"Харесаха ми поставените цели, планът и визията за бъдещето в Миньор"

Наскоро Гриша Ганчев обяви, че ще се отказва от ЦСКА. Какво мислиш по този въпрос?

- Той изтъкна като причина някаква декларация. Не вярвам. Знаете в каква държава живеем и че г-н Ганчев е напъван отвсякъде заради клуба. На първата ни среща каза, че мечтата му е да направи ЦСКА шампион. Той е правилният човек за клуба.

Борис Галчев събра отново легендарния отбор на Пирин (Рз)

Борис Галчев събра отново легендарния отбор на Пирин (Рз)

"А най-хубавото е, че са запазили страхотното приятелство помежду си"

Защо Стойчо Младенов напусна ЦСКА през 2015-та и последва невижданият спад? Домусчиев през Манджуков ли разби отбора, или имаше други причини?

- Бяхме на подготовка в Анталия 40 дни. Играехме много силно и бях убеден, че ще станем шампиони. Знаете каква битка се води от отсрещната страна срещу ЦСКА. Още помня есенния мач срещу Марек в Дупница, когато бяхме не заклани, а направо... Започна вторият полусезон. Загубихме от Локо София, а теренът в "Надежда" бе сякаш сме на морето - с около 70 тона пясък. Имаше голям стимул за Локомотив от друг отбор. Преди втория пролетен кръг Стойчо Младенов влезе в съблекалнята разплака се и каза, че той повече в тази ситуация не може да е треньор на ЦСКА. Последва серията, в която не можахме да отбележим гол.

Направи ли се на контузен през 2012-та за мача за титлата в Разград, а само 2-3 дни по-късно излезе да играеш за националния отбор?

- Много пъти са ми задавали този въпрос. След мача имаше атаки към мен от фенове. Отидох на своя глава на детектор на лъжата и си извадих документ, който го дадох на Стойчо Младенов на лагера в Самоков. Той знае истината. Същата пролет аз играх 10 мача на инжекции, защото имах двустранна херния. Тренирах само преди мач и играех.

Как ти се вижда ЦСКА от 2016-та насам?

Както каза наскоро Любо Пенев, развива се в положителна насока. Добре е, че базата на Панчарево е направена. Това е много важно.

Царско село официално се подсили с Борис Галчев

Царско село официално се подсили с Борис Галчев

Халфът идва от Септември

Ще има ли трудности пред ЦСКА във финала за купата?

Бях много щастлив, че отстранихме Лудогорец на полуфинала. Това ми оправи вечерта. Арда играе приятен футбол и са спокойни. Имат опитни футболисти. Там са Делев и Караджов, с които през 2011-та триумфирахме заедно в турнира с ЦСКА. Няма да е лесно, но с Любо начело ще спечелим Купата.