Бившият спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета си спомни за периода при "червените". Ръководителят даде интервю в родината си за Tuttomercatoweb.com, в което говори за кариерата си извън Италия.

В първата част от него той говори за периода си на "Армията", а във втората за Уотфорд. Представяме ви думите на италианеца за престоя си при "армейците".

"Двата сезона в ЦСКА бяха изненада за мен. Да, нивото беше по-ниско от това в Италия, но можех да вдишвам въздуха на една велика история. Това е най-успешният клуб в България, имал е успехи в Европа. Феновете живеят с футболна страст и следват отбора навсякъде. Не само в България, но в цяла Източна Европа, има едно усещане за принадлежност на привържениците към любимия им клуб. В момента ЦСКА се опитва да се върне към миналата слава, тъй като в Лудогорец е шампион. Според мен това скоро ще бъде постигнато", заяви Джарета.

Джарета предлага на ЦСКА испанец и португалец от Уотфорд

Джарета предлага на ЦСКА испанец и португалец от Уотфорд

Вижте кои са те

"След дълги години в Италия исках да се пробвам в чужбина и съм удовлетворен. Пътувах много из Европа, гледах мачове и се появи възможността. Тогава аз вече говорех много добър английски и това ми помогна. Това е много важно за всеки, който иска да работи зад граница. Естествено, че имаше трудности в България, най-вече заради използването на кирилицата, но ЦСКА е клуб с международни измерения, взимат се чуждестранни треньори, а и единият собственик живее в Америка (б.ред. - вероятно говори за Христо Стоичков) и говори английски. На мен не ми се налагаше да уча български, тъй като имаше много малко местни футболисти, а по-младите сред тях говореха английски. В момента уча испански и френски", допълва 54-годишният италианец.

"Всеки амбициозен спортен директор трябва да прави разлика между футболните нации и на кой пазар оперират най-много. Когато работех в Италия, най-често търсех играчи на изток. Във всеки клуб трябва да се съобразяваш с бюджета и политиката. Едва след това да се захванеш за работа. В ЦСКА търсехме футболисти в Южна Америка, Франция и Белгия. Бюджетът не беше голям и трябва да използваме въображението си, за да може да убедим млади футболисти да преминат в клуба", призна Кристиано Джарета.