ЦСКА е заплашен да бъде лишен от домакинство за дълъг период от време според разпоредбите на БФС. Вчера ултраси влязоха на терена в схватки с полицаите, които доведоха трима ранени служители на органите на реда. Делегатът на мача Христо Ботев пъке ударен по дясната скула.

Дисциплинарният правилник на БФС предвижда различни по тежест наказания за различните провинения. Предстои Дисциплинарната комисия да се произнесе, след като направи своите тълкования по казуса.

Гонзо призова: Институциите да вземат възможно най-крути мерки срещу футболното хулиганство!

Гонзо призова: Институциите да вземат възможно най-крути мерки срещу футболното хулиганство!

Ето подробности

За нахлуване на терена с последствия (прекратяване на срещата), според правилника, е предвидена парична глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство за два мача. Същото е наказанието, което се дава за опит за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни и длъжностни лица.

Удар на служебно лице (футболист, треньор или друг член на щаба на един от двата отбора) се санкционира с глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство между 1 и 4 срещи.

За нанесен удар на длъжностно лице (съдия, съдийски наблюдател или делегат) е предвидена парична санкция от 10 000 лева и лишаване от домакинство от 1 до 6 двубоя, пише "Тема Спорт".