Президентът на Българския футболен съюз излезе с позиция по повод вчерашните инциденти в двубоя между ЦСКА и ФК ЦСКА 1948, завършил 0:2.

Припомняме, че в края на мача фенове на домакините нахлуха на терена, което принуди реферът Драгомир Драганов временно да прекрати срещата. След като се успокои ситуацията, играчите на двата тима доиграха срещата от 88-та минута.

Ето какво се казва в съобщението на родната ни централа:

"Като президент на Българския футболен съюз осъждам категорично всякакви прояви на футболно хулиганство, последните от които доведоха до инцидентите и грозните сцени, разиграли се в петък вечер на Националния стадион "Васил Левски" в края на мача между ЦСКА и ФК ЦСКА 1948!

Комисар Лъчезар Колев с подробности след инцидентите по време на баража за Европа

Комисар Лъчезар Колев с подробности след инцидентите по време на баража за Европа

Ето какво каза

Призовавам институциите и съответните компетентни органи да вземат възможно най-крути мерки за справянето с проблема с футболното хулиганство. Както неведнъж съм подчертавал, ако не се предприемат незабавни и категорични действия, последствията може да бъдат фатални.

За пореден път се видя, че сигурността на зрителите по трибуните, а и на всички участници във футболните срещи не може да бъде гарантирана от частни охранителни фирми.

Също така това е пореден случай, в който даден футболен клуб страда заради хулигански прояви на някои свои фенове.

Като ръководител на Българския футболен съюз имам пълна готовност да участвам в дискусия със съответните държавни органи относно безкомпромисните мерки, които да бъдат приложени във възможно най-кратки срокове.

Проблемът, пред който сме изправени, може да бъде решен само и единствено чрез пълноценно взаимодействие между БФС и институциите.

Георги Иванов,

Президент на БФС", гласи текстът.