Нападателят на ЦСКА Дауда Бамба ще се завърне в групата за съботното домакинство на Ботев (Пловдив), пише "Тема спорт". 27-годишният котдивоарец за последно бе в списъка на треньора Саша Илич за официален мач на 3 октомври миналата година. Тогава столичани победиха с 2:1 благоевградския Пирин на "Армията", а Бамба бе на скамейката, но се появи на терена. От онзи двубой до този в събота дните са точно 139.

Бамба бе привлечен през лятото по изричното настояване на Илич. Първо от клуба установиха на медицинските прегледи, че той има проблеми, които могат да доведат до травма. В продължение на около месец състоянието на играча бе следено и той все пак получи контракт. Дауда бе използван точно в 5 шампионатни двубоя, в които престоя на игрището 245 минути. В тях отбеляза 1 гол. Попадението обаче бе с цената на трите точки - за 1:0 при гостуването на Спартак (Варна) на 3 септември 2022-ра. Той участва и в 3 срещи от Лигата на нациите.

През есента Бамба се контузи в коляното и се наложи хирургическа интервенция. Той бе ползван в някои от зимните контроли, вече е готов за игра.

В групата за Ботев обаче няма шансове да попадне друг атакуващ играч - Бисмарк Чарлс.

ЦСКА обяви седмичната си програма

ЦСКА обяви седмичната си програма

Ето я