Новото попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц ще опита късмета си в трета различна държава. Той започва кариерата си в отбора на родния си град - Мос, а след това преминава в местния съперник Спринт-Йелой, който се подвизава в трета дивизия на Норвегия, отбелязва "Тема спорт".

През 2015-а е привлечен от Сарпсборг. Дебютира за тима на 25 май 2015, когато е едва 16-годишен. До началото на 2019-а изиграва близо 50 срещи в елита, в които бележи 6 пъти, и турският Касъмпаша плаща 800 000 евро за правата му. Там е бил съотборник с бившия национал на България - Страхил Попов.

Тобиас Хайнц знае как да бележи и в евротурнирите

Тобиас Хайнц знае как да бележи и в евротурнирите

Още един плюс на новата "червена" звезда

Така и обаче не успява да се наложи в местната Суперлига, като за година и половина записва общо 16 участия и нито един гол, преди да се върне под наем в Сарпсборг. Отново става твърд титуляр и няколко месеца по-късно Касъмпаша го продава на шведския Хекен. Там е използван повече, отколкото в Турция, но отново не намира себе си и след 18 мача и две попадения за 2021 година се връща за трети път в Сарпсборг. Отново като преотстъпен.

С 15-те си гола през кампанията той вдигна сериозно летвата пред себе си и предстои да разберем дали ще успее да я надскочи на "Българска армия".