Административният директор на пловдивския Локомотив - Атанас Узунов даде специално интервю за ТОПСПОРТ.

Бившият елитен международен футболен съдия говори по редица теми, касаещи футбола ни, като не пропусна и тази за създаването на Висша лига на България.

Узунов бе сред официалните лица на срещата на босовете на клубовете ни с ръководителите на българския футбол, състояла се преди няколко дни.

Ето какво сподели общинският съветник пред медията ни:

"Искам да подчертая, че съм доволен от факта, че всички се събрахме, за да говорим по същество за важните въпроси във футбола ни, но според мен закъсняхме с тази среща.

Трябваше да я направим на доста по-ранен етап във времето, защото погледнато реално сега ще затрудним клубовете, вместо да ги улесним.

Предстоят подготвителните лагери и трансферните периоди, а ние все още не сме наясно с това как ще изглежда футболът ни. Не мисля, че това е особено сериозно.

Ще са нужни няколко седмици, докато се разгледат всички становища, ще трябва да унифицираме гледните си точки и да изгладим противоречията, ако има такива, а на практика почти нямаме време да направим всичко това.

Елитният ни футбол трябва да е на ниво. Именно заради това е необходима реорганизацията и пресяването на ясните и сериозните от останалите неща.

Не съм сигурен дали критиците са изцяло прави в становището си, че всички тези промени се правят заради ЦСКА. Не мисля, че изцяло всичко е в полза на този клуб.

Но трябва и да признаем, че ЦСКА си е ЦСКА. С него ситуацията ни е доста по-различна, отколкото без него. Все пак не говорим за кой да е клуб. Предполагам, че всички, които искат да покажат какво могат, имат нужда от "проверка на нивото", именно срещу ЦСКА.

Повтарям обаче - заради ЦСКА или не, футболът ни трябва да претърпи развитие. Крайно време е".